Travel

Μετέωρα ο απόλυτος προορισμός για Πασχαλινή απόδραση

Η σημαντικότερη γιορτή της Ορθοδοξίας πλησιάζει, η άνοιξη μας χτυπάει την πόρτα και η διάθεσή μας ανεβαίνει. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να ετοιμάσουμε βαλίτσες και να οργανωθούμε, έστω και τελευταία στιγμή, για να επισκεφτούμε τους καλύτερους προορισμούς, οι οποίοι φημίζονται για το Πάσχα.

Υπάρχουν πολλά τοπικά ήθη και έθιμα που μας περιμένουν να τα ζήσουμε, παραδοσιακά ή κοσμοπολίτικα μέρη να τα επισκεφθούμε στην ηπειρωτική ή νησιωτική Ελλάδα, αναλόγως με το τι επιθυμούμε. Ας ρίξουμε, λοιπόν, μια ματιά στα top hits της περιόδου!

Μετέωρα: Ο τόπος συνάντησης Ουρανού και γης

Πάσχα στα Μετέωρα, σε ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία της Ορθόδοξης εκκλησίας, για να βιώσετε το μεγαλείο του τόπου και να ζήσετε στο απόλυτο τα Θεία Πάθη και την Ανάσταση. Τις άγιες αυτές ημέρες μπορείτε να αισθανθείτε δέος, ταπεινότητα και συγκίνηση που είναι, εξάλλου, και το νόημα της περιόδου. Σε ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και μυστηρίου το Πάσχα είναι μια εμπειρία ξεχωριστή, μέσα στους βυζαντινούς ναούς µε τις επιβλητικές αγιογραφίες και τις ψαλµωδίες, όπου θα νιώσετε κοντά στον Θεό.

Αξέχαστη θα σας μείνει η ακολουθία του Μυστικού Δείπνου και των Παθών στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ τη Μεγάλη Πέμπτη, όπου θα βιώσετε το Θείο δράμα, την πορεία του Θεανθρώπου προς τον Γολγοθά.

Τη Μεγάλη Παρασκευή οι επιτάφιοι στολίζονται διακριτικά και το αίσθημα της κατάνυξης βρίσκεται στο απόγειο.

Μπορείτε να συμμετάσχετε στην Αναστάσιμη Λειτουργία στις Ιερές Μονές Μετεώρων, στο µοναστήρι του Μεγάλου Μετεώρου ή στη Μονή του Αγίου Στεφάνου, ενώ μετά την ακολουθία, το βράδυ της Ανάστασης, οι ταβέρνες στο Καστράκι και την Καλαµπάκα θα σας περιμένουν να δοκιμάσετε την παραδοσιακή µαγειρίτσα. Ανήμερα του Πάσχα αξίζει να επισκεφτείτε την Καλαμπάκα για τα «πασχαλόγιορτα».

 

Back to top button
Close
Close