Cooking ideas

Μαρτακια μπισκότα από τον Άκη Πετρετζίκη

Ένας ωραίος τρόπος για να υποδεχτούμε γλυκά τον Μάρτιο ο Άκης πετρετζικης μας φτιάχνει μπισκότα με Μαρτάκι για να τα φτιάξουμε.. Υλικά Για τα μπισκότα 1πρεζα αλάτι, 300γρ.αλευρι μαλακό, 100γρ ζάχαρη άχνη, 1βανιλια, 250γρ.βουτυρο παγωμένο. Για το γλασο 100γρ.ζαχαρη άχνη, 50γρ ζαχαροπαστα λευκή. Εκτέλεση Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το αλάτι, αλεύρι, ζάχαρη άχνη, βανίλια και το βούτυρο σε κομμάτια. Το χτυπάμε ίσα ίσα μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη για 2-3 λεπτά. Την βγάζουμε από τον κάδο ζυμωνοντας κάνοντας μια μπάλα. Την βάζουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο 30λεπτα με 1ωρα να σφίξει. Προθερμαινουμε στους 180βαθμους τον φούρνο. Στον πάγκο ρίχνουμε αλεύρι και βάζουμε ένα κομμάτι από την ζύμη. Με τον πλάστη ανοίγουμε 3χιλιοστα πάχος την ζύμη, και πιέζουμε με κουπ-πατ5-6εκ.τη ζύμη και κόβουμε τα μπισκότα. Στο ταψί με λαδόκολλα βάζουμε τα μπισκότα με απόσταση. Κάνουμε αυτή την διαδικασία για όλη την ζύμη. Θα μας βγουν 25 με 30 μπισκότα. Ψήνουμε 7με 10λεπτα ώστε να έχουν ένα χρυσάφι χρώμα. Μετά τα αφήνουμε να κρυωσουν. Ετοιμάζουμε το γλασο ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τη ζάχαρη άχνη με το νερό ώστε να γίνει μια ομοιόμορφη πάστα. Το βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικης. Για τα μαρτακια ανοίγουμε 6εκ.κορδονακιατη λευκή και την κόκκινη ζαχαροπαστα. Ρολαρουμετα δύο κορδόνια μεταξύ τους. Δένουμε τις άκρες και κάνουμε ένα Μαρτάκι. Το βάζουμε πάνω στο μπισκότο. Καλή επιτυχία..

Back to top button
Close
Close