ΠρόσωπαΤρίκαλα

Μαρίνα Κοντοτόλη: Ένα από τα ισχυρά χαρτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές

Μαρίνα Κοντοτόλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα των εργαζομένων και όχι το κόμμα των μεγάλων συμφερόντων. Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλά στο idees magazine

Γυναίκα, επιχειρηματίας, μαραθωνοδρόμος τρεις λέξεις που μπορούν να περιγράψουν την Μαρίνα Κοντοτόλη που αποτελεί ένα από τα ισχυρά χαρτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές στα Τρίκαλα. Η  υποψήφια Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλά στο trikalaidees  παρουσιάζοντας όλες τις πτυχές εκείνες που την παρακίνησαν προκειμένου να πει το μεγάλο «ναι» και να διεκδικήσει μια έδρα στη Βουλή με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Η κα Κοντοτόλη αναφέρετε στο διακύβευμα των εκλογών ενώ ξετυλίγει τις σκέψεις της σχετικά με τα μεγάλα έργα υποδομής που έχει ανάγκη η περιοχής μας.

 

  • Κυρία Κοντοτόλη, πώς μια γυναίκα με τη δική σας επιτυχημένη επαγγελματική πορεία επέλεξε να πολιτευτεί με το ΣΥΡΙΖΑ ;

Πιστεύω πως δε θα μπορούσα να έχω επιλέξει καταλληλότερο πολιτικό χώρο, για να προσφέρω στον τόπο μου. Το κόμμα το οποίο έχω την τιμή να εκπροσωπώ στο ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών, δεν είναι κόμμα των μεγάλων συμφερόντων, είναι κόμμα των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κόμμα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, κόμμα των αγροτών και των κτηνοτρόφων, των συνταξιούχων και πάνω απ’ όλα είναι κόμμα των νέων ! Καταλαβαίνετε,  λοιπόν, πως ως μια σύγχρονη, σκληρά εργαζόμενη γυναίκα και μητέρα δύο παιδιών, με έντονη συμμετοχή στην κοινωνική ζωή του τόπου μου και με πολυετή εμπειρία στον ιδιωτικό και δύσκολο τομέα, δεν είχα δίλημμα.

  • Θεωρείτε ότι τα προσωπικά σας χαρακτηριστικά ταιριάζουν με όσα πρεσβεύει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ;

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι ένα προοδευτικό κόμμα που δίνει βήμα σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και έχει αναδείξει τη γυναίκα σε πρωταγωνιστή αυτών των εκλογών. Επομένως, όπως σας προανέφερα, ως εργαζόμενη γυναίκα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας με ανησυχίες για το αύριο των παιδιών μας, της εργασίας και του τόπου μας, θεωρώ πως ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία «απαντά» και καλύπτει τις περισσότερες προσδοκίες των προοδευτικών πολιτών.

  • Είστε μαχήτρια της ζωής από τα 13, μπήκατε στα βαθιά για οικογενειακούς λόγους και αφήσατε τις σπουδές σας. Μιλήστε μας γι’ αυτό.

Η αλήθεια είναι πως σε πολύ μικρή ηλικία χρειάστηκε να ξεχάσω την εφηβική ξεγνοιασιά. Όπως φαντάζομαι, αυτό συνέβη και σε αρκετές άλλες γυναίκες και άντρες.

Ήταν η ανάγκη βλέπετε που με έκανε να μπω στη σκληρή αρένα της ζωής για λόγους επιβίωσης. Σε καμιά περίπτωση όμως δε μετανιώνω και μονάχα ευγνωμοσύνη υπάρχει μέσα μου, γιατί απέκτησα πολύτιμα μαθήματα ζωής και ως άνθρωπος και ως επαγγελματίας.

Πράγματι, υποχρεώθηκα, για να στηρίξω την οικογένειά μου, να διακόψω το σχολείο, για να εργαστώ σε ηλικία 13 ετών στη θέση της μητέρας μου που αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αυτή η απροσδόκητη εξέλιξη σε μία τρυφερή και δημιουργική ηλικία καθόρισε σε μεγάλο βαθμό την πορεία της ζωής μου. Έπαιξε τεράστιο ρόλο στη ζωή μου και τις σπουδές μου που ποτέ δεν τις άφησα από μέσα μου και τις ξαναβρήκα λίγο παρακάτω. Γι’ αυτό κι ενώ είχα φτάσει σε ηλικία 38 ετών, μητέρα δύο παιδιών και εργαζόμενη σε δύο επιχειρήσεις, γράφτηκα στο νυχτερινό γενικό λύκειο Τρικάλων, όπου μετά από 4 χρόνια φοίτησης, απέκτησα το πολυπόθητο για εμένα απολυτήριο λυκείου. Στη συνέχεια πήρα τη μεγάλη απόφαση και συμμετείχα στις Πανελλήνιες εξετάσεις μέσα από τις οποίες πέτυχα την εισαγωγή μου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Κι από πέρυσι  κρατώ στα χέρια μου ό,τι πιο πολύτιμο έχω αποκτήσει, μετά τα παιδιά μου, που είναι το πτυχίο Πολιτικών Επιστημών – Κοινωνικής Πολιτικής.

  • Πόσο εύκολο ήταν για μια εργαζόμενη μητέρα να κάνει πραγματικότητα το όνειρό της και να λάβει το πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες, ήταν ένα όνειρο ζωής ;

Όταν κάτι το θέλεις πραγματικά, τότε όλα με έναν μαγικό τρόπο γίνονται πιο εύκολα. Η απόκτηση του πτυχίου μου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ήταν απλά μια από τις γέφυρες που ένωναν κάθε φορά τα διαφορετικά κομμάτια της ζωής μου, όπως κομμάτια κούρασης, κόπων αλλά και τα ατέλειωτα ξενύχτια διαβάσματος – παράλληλα με την εργασία μου σε Αθήνα και Τρίκαλα και τις υποχρεώσεις φυσικά απέναντι στα παιδιά μου. Η απόκτηση του πτυχίου μου ήταν για εμένα το μεγάλο στοίχημα ζωής και προσωπικής δικαίωσης.

  • «Μαμά» – ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή μιας γυναίκας μονογονέα, πώς ήταν αυτή η πορεία για μια γυναίκα που εργάζεται παράλληλα ;

Ό, τι πιο πολύτιμο έχω σ’ αυτήν τη ζωή είναι τα παιδιά μου !Είναι το σημαντικότερο κεφάλαιο της ζωής για εμένα. Χωρίς, βεβαίως, να θέλω να ωραιοποιήσω της δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια εργαζόμενη μητέρα που μεγαλώνει μόνη της τα παιδιά της. Αναμφίβολα, λοιπόν, υπήρξε δύσβατη η πορεία και ακριβώς γι’ αυτόν το λόγο νιώθω υπερήφανη που φτάσαμε ως εδώ και παραμένουμε μια δεμένη οικογένεια.

  • Είστε μια γυναίκα που έχετε άμεση σχέση με τον αθλητισμό. Ποιες είναι οι ιδέες σας όσον αφορά την περαιτέρω ανάπτυξή του στην περιοχή μας ;

Η πόλη μας έχει μεγάλη ιστορία στο χώρο του αθλητισμού την οποία και πρέπει να συνεχίσουμε με έργα πνοής, νέες αθλητικές εγκαταστάσεις, έμφαση της σχετικής θεματικής στα σχολικά προγράμματα, χώρους πρασίνου, πάρκα άθλησης φιλικά στα παιδιά και τους ηλικιωμένους, αλλά και να ενθαρρύνουμε τον εναλλακτικό αθλητισμό που ελκύει περισσότερο τους νέους.

  • Ποια είναι η αίσθηση που έχετε από την επαφή σας με τον κόσμο. Θεωρείτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει την έκπληξη σ’ αυτές τις εκλογές ;

Όπως προείπα, πιστεύω ακράδαντα πως ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει ήδη κάνει την ανατροπή και θα φανεί στις εκλογές κι αυτό είναι κάτι που συνεχώς διαπιστώνω από την καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες. Στοχεύουμε στη νίκη από την πρώτη Κυριακή.

  • Ποιο πρόσωπο από την κεντρική πολιτική έχετε ως πρότυπο ;

Πρότυπό μου αποτελούν οι άνθρωποι που είναι σε θέση να φέρουν εις πέρας δημιουργικά έργα και αλλαγές προς όφελος όλων μας. Αυτούς τους ανθρώπους τους ψάχνω και σε όποιο δεδομένο τόπο ή χρόνο τους εντοπίσω τους θεωρώ σημαντικούς για την πρόοδο της κοινωνίας. Έναν τέτοιον άνθρωπο έχω δίπλα μου, να με συνοδεύει στην πολιτική πορεία της ζωής μου.

  • Ποια θεωρείτε τα κυριότερα έργα υποδομής που απασχολούν τον πολίτη του νομού Τρικάλων ;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ανάπτυξη και προστασία του τόπου μας περνά μέσα από πολλά έργα υποδομής που πρέπει να πραγματοποιηθούν. Ένα τέτοιο σπουδαίο μεγάλο έργο που οφείλουμε στον τόπο μας είναι το φράγμα Πύλης. Στα Τρίκαλα, χειμώνα καλοκαίρι, το 98% του πόσιμου νερού μας προέρχεται από γεωτρήσεις. Το φράγμα της Πύλης  θα είναι ικανό να διαθέσει για ύδρευση περίπου στα 10 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερό. Η πόλη των Τρικάλων, με βάσει τα σημερινά στοιχεία, χρειάζεται 7 εκατομμύρια περίπου. Επομένως τα υπόλοιπα 3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού είναι παραπάνω από επαρκή για τις ανάγκες ύδρευσης των πεδινών οικισμών του Δήμου Πύλης.

Πιστεύω βαθιά ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε το φράγμα της Πύλης να αποτελέσει αυριανή μείζονα κυβερνητική προτεραιότητα, διότι δυστυχώς σήμερα δεν είναι.

Επίσης, ένα ακόμη πολύ σημαντικό έργο είναι και το αυτόνομο Υδροηλεκτρικό Έργο (ΥΗΕ) Μεσοχώρας, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στηρίζει με τη δέσμευση της πλήρους αποκατάστασης της περιουσίας των πολιτών της Μεσοχώρας.Προσωπικά δεσμεύομαι πως μετά τις εκλογές θα εργαστώ συστηματικά, ώστε τα μεγάλα έργα υποδομής των Τρικάλων, της Καλαμπάκας, της Πύλης, καθώς και της Φαρκαδόνας να αποτελέσουν θέματα πρώτης προτεραιότητας για τη νέα προοδευτική κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

  • Πώς βιώσατε την τραγωδία των Τεμπών, και αν πιστεύετε ότι το γεγονός αυτό που κόστισε σε ανθρώπινες ζωές θα φέρει ανατροπή του πολιτικού σκηνικού ;

Το πρωτοφανές αυτό σιδηροδρομικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, στην πλειοψηφία τους παιδιά, και τραυμάτισε ανεπανόρθωτα κάποιους άλλους, έχει στιγματίσει το δημόσιο βίο, με αποτέλεσμα στο εξής να τοποθετούμαστε χρονικά «πριν και μετά» από αυτό. Η ανείπωτη αυτή τραγωδία προκάλεσε έναν άνευ προηγουμένου θρήνο σημαδεύοντας τόσο τις οικογένειες των θυμάτων όσο και την υπόλοιπη κοινωνία. Αποκάλυψε τη «μαύρη τρύπα» της ασφάλειας των σιδηροδρομικών αλλά και γενικότερα των μαζικών μεταφορών, αυτών δηλαδή που επιλέγει ο μέσος πολίτης ως οικονομικά συμφερότερων. Το πρώτο σοκ διαδέχθηκε η οργή κι αυτό, γιατί οι προειδοποιήσεις των εργαζομένων του ΟΣΕ ήταν γνωστές κι είχαν κοινοποιηθεί στη διοίκηση του Οργανισμού, στο αρμόδιο Υπουργείο ακόμα και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Η ανατροπή συνεπώς του πολιτικού σκηνικού έχει ήδη λάβει χώρα με τις τελευταίες κινητοποιήσεις των πολιτών που αιτούνται απονομή δικαιοσύνης, αίτημα ουσιώδες, μιας κι η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού χάθηκε, όταν ο ίδιος έσπευσε να επιρρίψει τις ευθύνες σε ένα μόνο άτομο και να αποδώσει το τραγικό δυστύχημα σε ανθρώπινο λάθος. Αυτό που μένει, λοιπόν, είναι η οργή να μετουσιωθεί σε κοινωνικοπολιτικό πρόταγμα που θα αναδείξουν οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις του τόπου ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

  • Ποιο είναι το μήνυμα των εκλογών ;

Οι εκλογές αυτές θα είναι πολύ κρίσιμες για τον ελληνικό λαό. Όλη η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει το στίγμα της, η φωνή του ελληνικού λαού θα πρέπει να ακουστεί  ΤΩΡΑ. Μαζί με το μήνυμά μας για Δικαιοσύνη Παντού. Στη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουμε, το διακύβευμα είναι η πολιτική αλλαγή που θα φέρει μια προοδευτική διακυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας και την ανακούφιση των εργαζομένων και της μεσαίας τάξης.

  • Τέλος, θέλουμε να μας πείτε γιατί η Τρικαλινή και ο Τρικαλινός αξίζει να εμπιστευτούν τη Μαρίνα Κοντοτόλη ;

Οι συμπολίτες μου με γνωρίζουν, ξέρουν πως είμαι κι εγώ μια απ’ αυτούς. Αντιμετωπίζουμε κοινά προβλήματα, δίνουμε κοινούς καθημερινούς αγώνες κι, επειδή ζω και εργάζομαι στα Τρίκαλα, η επίλυση των προβλημάτων της περιοχής αποτελεί για μένα αυτονόητη και ύψιστη προτεραιότητα.

Ο τόπος που με μεγάλωσε και με ανέθρεψε, αξίζει από εμένα ανταπόδοση και ευγνωμοσύνη. Αυτό που με οδηγεί, είναι έντονα το αίσθημα της υποχρέωσης προς  όλους αυτούς τους συμπολίτες μου, που μαζί πορευόμαστε όλα αυτά τα χρόνια. Έχω βαθιά πίστη ότι πραγματικά μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας, όσο δύσκολοι κι αν φαίνονται στην αρχή. Το προσωπικό μου παράδειγμα μέσα από τη διαδρομή μου στη ζωή και τις μεγάλες δυσκολίες που κατάφερα να ξεπεράσω,  πιστεύω ότι μου επιτρέπει να πω ανεπιφύλακτα πως, ναι, μπορούμε να τα καταφέρουμε !

Την Κυριακή σας περιμένω όλους στην κεντρική ομιλία μου ,στις 19.30 στις Αποθήκες του ΟΣΕ στα Τρίκαλα !

 

 

Back to top button
Close
Close