Idees Sports

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Άρης 2-0: Βήμα πρόκρισης στα play off του Conference League

Ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στα play off του Conference League πήρε η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Άρης ήταν απογοητευτικός μέσα στο «Bloomfield Stadium» και ηττήθηκε με το… κολακευτικό 2-0, σκορ που κάνει πολύ δύσκολη τη ρεβάνς του «Βικελίδης». Ο Χουλιάν Κουέστα «έλαμψε» με πολλές επεμβάσεις, την ώρα που η αμυντική λειτουργία των Θεσσαλονικέων, έκανε πολλά λάθη. Ανεπανάληπτη χαμένη ευκαιρία από τον Καμάτσο στη λήξη για τους Θεσσαλονικείς.

Η αναμέτρηση είχε καλό ρυθμό στα πρώτα της λεπτά, παρά την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Οι παίκτες της Μακάμπι Τελ Αβίβ ξεκίνησαν με κάποια σκληρά μαρκαρίσματα, την ώρα που ο Άρης πίεσε ψηλά και προσπάθησε να πλησιάσει την αντίπαλη περιοχή.

Μέσα σε λίγα λεπτά, οι Ισραηλινοί άγγιξαν το γκολ. Στο 9’ ο Κουέστα βγήκε νικητής σε τετ-α-τετ με τον Κανιτσόφσκι, ενώ στο 13’ ο πορτιέρε των «κίτρινων» μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το μακρινό σουτ του Σαμπορίτ.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, βγάζοντας αρκετές μακρινές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας του Άρη. Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αρκετά αμυντικά προβλήματα, αλλά δημιούργησαν την πρώτη τους καλή στιγμή στα αντίπαλα καρέ στο 19’. Ο Μαντσίνι σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Πέρετζ αντέδρασε σωστά και μπλόκαρε. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κουέστα είχε μια ενστικτώδης επέμβαση στο σουτ του Γιοβάνοβιτς. Ο ίδιος παίκτης «σπατάλησε» νέα ευκαιρία στο 25’, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Back to top button
Close
Close