MUST ReadΕιδήσειςΕπιχειρείν

Μία υπέροχη βραδιά στους προσκεκλημένους προσέφερε η οικογένεια Σαράντη για τα 60χρονα γενέθλια της «ΡΟΔΟΠΗΣ» κόβοντας την πατροπαράδοτη πίτα

Η γαλακτοβιομηχανία ΡΟΔΟΠΗ έκλεισε τα 60 χρόνια λειτουργίας και η οικογένεια Σαράντη που η ΡΟΔΟΠΗ ανήκει στον επιχειρηματικό όμιλό της, οργάνωσε μία βραδιά που θα μείνει αξέχαστη στους εργαζόμενους και τους προσκεκλημένους, επ ευκαιρία της κοπής της πατροπαράδοτης πρωτοχρονιάτικης πίτας την οποία και ευλόγησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου.

Μεταξύ των καλεσμένων ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κ. Κουρτίδης, ο δήμαρχος Μ. Τσέπελης, ο βουλευτής Ζειμπέκ. Ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Γιώρης Πασχάλης, εκπρόσωπος του Σωματάρχη, εργαζόμενοι στην εταιρεία και κτηνοτρόφοι οι οποίοι και βραβεύθηκαν.Μία υπέροχη βραδιά στους προσκεκλημένους προσέφερε η οικογένεια Σαράντη για τα 60χρονα γενέθλια της «ΡΟΔΟΠΗΣ» κόβοντας την πατροπαράδοτη πίτα

Μετά την ευλογία της πίτας από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου ακολούθησε η βράβευση των κτηνοτρόφων και συνεργατών της «ΡΟΔΟΠΗΣ».

Δ. Σαράντης πρόεδρος του Ομίλου: «Και ο αγώνας συνεχίζεται…»

Ο πρόεδρος του ομίλου κ. Δ. Σαράντης αναφέρθηκε στην απόφαση της τότε κυβέρνησης της δεκαετίας του 1960 να εφαρμόσει ένα μεγάλο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της κτηνοτροφίας και της γαλακτομίας ιδρύοντας σε όλη την Ελλάδα εργοστάσια γάλακτος. Ένα από αυτά ήταν και η ΡΟΔΟΠΗ. «Εγώ προσωπικά συνάντησα την ΡΟΔΟΠΗ το 1980, όταν υπηρετούσα την στρατιωτική μου θητεία, για προμήθεια γαλακτομικών. Με όση γνώση είχα τότε από την οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα μου, η ΡΟΔΟΠΗ ήταν το καλύτερο εργοστάσιο στην Ελλάδα. Θυμάμαι ότι είχα μείνει έκθαμβος από τους χώρους επεξεργασίας γάλακτος. Δυστυχώς είδα τον ίδιο εξοπλισμό, όταν έγινε η εξαγορά από τον όμιλό μας το 2008. Η ΡΟΔΟΠΗ ήταν το μοναδικό εργοστάσιο που έβγαζε και προϊόντα μακράς διαρκείας. Με την ΡΟΔΟΠΗ την δεκαετία του 80 είχαμε αναπτύξει μία συνεργασία προμηθεύοντας ημίσκληρα τυριά και παίρνοντας νωπό αγελαδινό γάλα. Έτσι φτάσαμε στο 2008 που έγινε η εξαγορά από τον όμιλο. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν γίνει επενδύσεις κοντά στα 30 εκατομμύρια ευρώ και η ΡΟΔΟΠΗ έχει σαν αποστολή να παράγει τα φυσικά προϊόντα του ομίλου. Ως μπράντα όμως, έχει την δική της σειρά γαλακτομικών και τυροκομικών προϊόντων τα οποία επί δεκαετίες παρήγαγε εδώ. Τα απολαμβάνεται εδώ και βέβαια με τα προϊόντα της σε όλα τα ράφια του λιανεμπορίου. Και ο αγώνας συνεχίζεται

Η ΡΟΔΟΠΗ έχει μακροχρόνια συνεργασία με τους κτηνοτρόφους της περιοχής. Αυτές τις συνεργασίες τιμούμε απόψε εκφράζοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους γαλατάδες. Όλα αυτά έχουν επιτευχθεί με πολύ δουλειά και αγάπη για δημιουργία. Ευχαριστούμε οικογενειακά όλους τους συντελεστές εργαζόμενους και εξωτερικούς συνεργάτες  που βοήθησαν να δημιουργηθεί ο όμιλός μας τα Ελληνικά Γαλακτοκομία.

2022: Τζίρος 500 εκ. κέρδη προ φόρων 28 εκ. Επενδύσεις 40 εκ/έτος

 

Με την ευκαιρία θα ήθελα να δώσω μερικά στοιχεία για τον όμιλο, με το κλείσιμο του 2022, ο τζίρος του ομίλου προσεγγίζει τα 500 εκατομμύρια ευρώ και τα κέρδη προ φόρων τα 28 εκατομμύρια ευρώ. Οι επενδύσεις συνεχίζονται αμείωτες περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο όπως και οι εξαγωγές προϊόντων οι οποίες ξεπερνούν κατά πολύ τον τζίρο εντός Ελλάδος.

 

«Το μέλλον μας ανήκει και το δημιουργούμε»

 

Είναι σε εξέλιξη η αγορά της μεγαλύτερης γαλακτοβιομηχανίας στην Βουλγαρία της ΟΜΕΚΑ. Αθροιζόμενος ο τζίρος της ΟΜΕΚΑ, αγγίζουν τα 90 εκ. ευρώ εντός Βουλγαρίας. Έτσι ο όμιλός μας, θα είναι ο μεγαλύτερος για τις τρείς Βαλκανικές χώρες. Ελλάδα Βουλγαρία και Ρουμανία και στο μέλλον σκοπεύουμε να εργασθούμε με την ίδια αγάπη και όρεξη που μας έφερε εδώ. Το μέλλον μας ανήκει και το δημιουργούμε.

Να είσθε όλοι καλά και για πολλά χρόνια να κόβουμε πίτες και να ανταμώνουμε.

Ακολούθησε γλέντι με τους αδελφούς Τσαχουρίδη.

Back to top button
Close
Close