MUST Read

Μέτρα που ανακοινώνονται δεν εφαρμόζονται ή εφαρμόζονται με καθυστέρηση.

Αυτό που έχουν ζητήσει πολλοί ειδικοί και λοιμωξιολόγοι και έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, όμως εδώ και 15 μέρες δεν έχει εφαρμοστεί.

Τα τεστ σε εργαζόμενους.

Η πλατφόρμα ergasia.testing.gov.gr δεν υπάρχει μέχρι και σήμερα. Η επίσημη ανακοίνωση έγινε πριν από 15 μέρες, στις 15 Φεβρουαρίου.

«Διαπιστώνεται ταυτόχρονα, ότι η νοσηρότητα είναι αυξημένη στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 20 και 60 ετών, δηλαδή στους συμπολίτες μας με τη μεγαλύτερη κινητικότητα. Γι’ αυτό ακριβώς, εντείνονται οι έλεγχοι στις μετακινήσεις και στους χώρους εργασίας. Τις επόμενες ημέρες ανοίγει η πλατφόρμα στο ergasia.testing.gov.gr στην οποία οι επιχειρήσεις άνω των 20 ατόμων, θα μπορούν να δηλώνουν τους εργαζομένους τους για να κάνουν -εφόσον το επιθυμούν- δωρεάν rapid test μέχρι και 2 φορές το μήνα», έλεγε η κυβέρνηση μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου στις 15 Φεβρουαρίου.

Μέχρι σήμερα αυτή η πλατφόρμα είναι ανύπαρκτη, φτάσαμε πάλι τα 2.000 κρούσματα την ημέρα και συζητάμε νέα μέτρα και πώς θα κόψουμε τις μετακινήσεις με κωδικό 6 από Δήμο σε Δήμο.

Ωστόσο στους χώρους εργασίας δεν έχει αλλάξει τίποτα. Οι εργαζόμενοι πηγαίνουν κανονικά στις επιχειρήσεις και ταυτόχρονα δεν υπάρχει μηχανισμός για να γίνονται τεστ στους χώρους εργασίας.

Έτσι λοιπόν όλοι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δεν αποδίδει το lockdown. Οι μισοί ζητούν να ανοίξουν όλα και οι άλλοι μισοί να γίνουν πιο σκληρά τα μέτρα, μετά από 4 μήνες lockdown με κλειστά σχολεία, μαγαζιά και καφετέριες…

Back to top button
Close
Close