Ειδήσεις

«Μάσκα παντού εκτός σπιτιού»! Ξεκάθαροι οι ειδικοί για να ανακοπεί ο κορονοϊός

Οι ειδικοί το λένε εδώ και μέρες και μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ των 262 νέων κρουσμάτων κορονοϊού το επαναλαμβάνουν. Ο «μονόδρομος» για μάσκα παντού, η μεγάλη ανησυχία για τους νέους και οι κατηγορηματικές συστάσεις.Μάσκες με το έμβλημα της Ε.Γ.Ο. για αθλητές και προπονητές, στα ...

Τα 262 νέα κρούσματα είναι τα περισσότερα από την αρχή της πανδημίας στην Ελλάδα. Είναι… 106 περισσότερα από το ρεκόρ της 21ης Απριλίου που “έσπασε” 4 ολόκληρους μήνες μετά, τώρα που όπως όλα δείχνουν η χώρα έχει μπει στο δεύτερο κύμα της έξαρσης του κορονοϊού. Με τα κρούσματα, λοιπόν, να αυξάνονται καθημερινά, οι ειδικοί ολοένα και επιμένουν πως η μάσκα πρέπει να γίνει υΚι όταν λέμε παντού, εννοούμε… οπουδήποτε εκτός του σπιτιού μας! Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια επιδημιολογίας, ανέφερε ότι όλοι θα πρέπει να αισθανθούν την ατομική και κοινωνική ευθύνη που φέρουν, τόσο απέναντι στον εαυτού τους, όσο και απέναντι στην κοινωνία, και να τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας.

«Το θέμα είναι αν είμαστε κατάλληλοι να σταθούμε αντάξιοι της περίστασης και να σώσουμε συνανθρώπους μας».Κορονοϊός Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Σε αυτές τις περιπτώσεις ...

Γενικευμένη χρήση μάσκας

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας τόνισε ότι η χρήση της μάσκας θα πρέπει να είναι υποχρεωτική από την στιγμή που κάποιος βγαίνει από το σπίτι του και να χρησιμοποιείται παντού.

«Θα έπρεπε να έχουμε γενικευμένη χρήση μάσκας υποχρεωτική παντού».

Είμαστε στο δεύτερο κύμα

Η κ. Λινού σημείωσε ότι τα κρούσματα που έχουμε καθημερινά, δείχνουν ότι βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας στη χώρα, ενώ εξέφρασε φόβους ότι αυτά θα συνεχίσουν να αυξάνονται και κάποιες περιπτώσεις θα είναι σοβαρές.

«Είμαστε στο δεύτερο κύμα και το πρόβλημα είναι ότι έχουμε ήδη αρκετούς διασωληνωμένους και αυτοί θα αυξηθούν».

Ως αποτέλεσμα της αύξησης εισαγωγών στις ΜΕΘ, αρκετοί είναι αυτοί που θα αντιμετωπίσουν πιο σοβαρή μορφή της νόσου.

«Φοβάμαι ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα και κάποια θα είναι σοβαρά και πλέον θα χάσουμε πλήρως τον έλεγχο».

Μικραίνει ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων

Στα 36 έτη έχει πέσει ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων, κάτι που σημαίνει ότι οι μισοί είναι νεότεροι από αυτήν την ηλικία.

Το γεγονός αυτό έχει παρατηρηθεί και σε άλλες χώρες, «που με την εφαρμογή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και πολύ αυστηρά μέτρα τα κατάφεραν».

«Δεν φταίνε οι νέοι, το πρόβλημα είναι ότι η επικοινωνία δεν είναι επαρκής και ίσως και τα μέτρα δεν είναι επαρκή».

Back to top button
Close
Close