ΠολιτισμόςΤρίκαλα

Μάγεψαν τους τρικαλινούς οι Ιταλίδες σολίστ βραδιά αφιερωμένη στη μεγάλη Κάλλας

O Σύλλογος «Οι Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων», πήρε την πρωτοβουλία να πραγματοποιήσει μια βραδιά αφιερωμένη στη μεγάλη Ελληνίδα – Παγκόσμια Ντίβα Μαρία Κάλλας στην έναρξη του «Έτους Κάλλας», πρωτοπορώντας πανελλαδικά και διεθνώς.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου και τ. Διοικητής του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων το νεοεκλεγέν Δ.Σ. του Συλλόγου, αποφάσισε ομόφωνα αντί της κοπής της βασιλόπιτας του Συλλόγου, να πραγματοποιήσει αυτή την μοναδική και σπάνια μουσική βραδιά, Γκαλά Όπερας, αφιερωμένο στη Μαρία Κάλλας με τις τέσσερις σπουδαίες Ιταλίδες Καλλιτέχνιδες, θεωρώντας ότι επιβάλλεται να προταχθεί μια τέτοια Πνευματική Προσφορά στο ευρύτερο φιλόμουσο κοινό του Νομού Τρικάλων.

Ήταν μία φανταστική βραδιά με ένα πολυπληθές ακροατήριο, που γέμισε ασφυκτικά το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων και το οποίο, παρέμεινε καθηλωμένο και εκστασιασμένο μέχρι το τέλος της βραδιάς Κάλλας το περασμένο Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023.

Ένας Αλέξης Κωστάλας μαγευτικός, συγκινητικός με προσωπικές βιωματικές αναφορές, σαγήνευσε το εκλεκτό κοινό με τον υπέροχο πρόλογό του για την Κορυφαία, Παγκόσμια Ελληνίδα ντίβα, αναδεικνύοντας το Παγκόσμιο Αποτύπωμά της στην Τέχνη.

Συμμετείχαν τρείς εξαιρετικές Ιταλίδες σολίστ με διεθνή καριέρα και ακτινοβολία, οι οποίες ερμήνευσαν τις σημαντικότερες και πιο γνωστές άριες της Μαρίας Κάλλας. Συγκεκριμένα εμφανίστηκαν: η διακεκριμένη υψίφωνος και Πανεπιστημιακή καθηγήτρια Teresa Cardace, η υψίφωνος Francesca Campanella και η μέτζο- σοπράνο Ester Ferraro που ερμήνευσαν γνωστές άριες των Gluck, Bellini, Saint, Catalani, Bizet, Gounod, Puccini, Boito, Mascagni, Cilea, Verdi, Delibes και Offenbach. Στο πιάνο συνόδευε μαγευτικά η Πανεπιστημιακή καθηγήτρια, Maria Sarli.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν ο Πανελλήνιος Ελληνοιταλικός Σύλλογος Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, το οποίο παραχώρησε ευγενικά το χώρο.

Την συναυλία τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Αλέξιος, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η Grimaldi Lines, η διακοσμήτρια Lilia Passia Design, η Vorera Casa, το x Deka Luxury Apartment και το εστιατόριο η «Φωλιά του Κόκκορα».

Back to top button
Close
Close