Πολιτισμός

Λειτουργία μουσικής σχολής στον Δήμο Πύλης

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πύλης, σε δύο χρόνους, μεταξύ της Προέδρου του ΟΚΠΑΔ κ. Μαρίνας Πανάγου και των διευθυντών της εκπαιδευτικής Κοινότητας του Δήμου Πύλης. Από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Γυμνάσιο.

Ο σκοπός της συνάντησης ήταν διπλός. Πρώτον για την ανταλλαγή ευχών, εν μέσω κορονοϊού,  για την ασφαλή λειτουργία των Σχολείων και δεύτερον η παρουσίαση στην μαθητική Κοινότητα της δημιουργίας της ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Πύλης.

Η κ. Πανάγου Μαρίνα, καθηγήτρια και η ίδια δήλωσε:

«…Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη διοίκησης του ΟΚΠΑΔ Πύλης, βάλαμε σαν στόχο την δημιουργία και λειτουργία ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ.

Και τα καταφέραμε.

Η Μουσική Σχολή θα λειτουργήσει, με κεντρικό χώρο, το πρώην Δημοτικό Σχολείο της Κοινότητας Αγίου Βησσαρίωνα, από τις αρχές του Οκτωβρίου.

Αναμορφώσαμε τον χώρο, θα μεταφέρουμε όλα τα όργανα που χρειάζονται, κλασικά – παραδοσιακά και μοντέρνα.

Η γνώση της μουσικής αρχίζει από πολύ μικρή ηλικία, όταν οι νότες μαθαίνονται σαν λέξεις μέσα από το παιχνίδι.

Για τον λόγο αυτό χρειαζόμαστε τους διευθυντές των Σχολείων να συνεργαστούν μαζί μας, να μεταφέρουν στους μαθητές και στους γονείς την χρησιμότητα συμμετοχής.

Γιατί η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ είναι ένας πρωτοποριακός μουσικός οργανισμός, αναγνωρισμένος από το Υπουργείο Πολιτισμού και θα γίνει θεσμός.

Φιλοδοξούμε να συμβάλλουμε στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της Πύλης.

Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου γιατί όλοι είχαμε την ίδια άποψη.

Και βέβαια τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κωνσταντίνο Μαράβα, ο οποίος από την αρχή έδωσε το μήνυμα για την αναγκαιότητα της ίδρυσης και λειτουργίας της ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του Δήμου μας…».

Back to top button
Close
Close