Τρίκαλα

Λαμπρή συνάντηση Επιταφίων στα Τρίκαλα (ΦΩΤΟ)

Παρουσία εκατοντάδων πιστών τελέσθηκε σήμερα το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, 3 Μαΐου 2024 η Ακολουθία και η Περιφορά του Επιταφίου στα Τρίκαλα.

Στην Ακολουθία που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος.

Να αναφερθεί ότι στον Ιερό Ναό παρέστησαν μεταξύ των άλλων οι Τοπικές Αρχές, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας της πόλεως των Τρικάλων, εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων καθώς και των πολιτιστικών φορέων.

Στην συνέχεια ακολούθησε η περιφορά του Επιταφίου, όπου συνοδεία τιμητικού αγήματος του στρατού και τις πένθιμες μελωδίες της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Τρικκαίων, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλεως η συνάντηση των Επιταφίων των ενοριών της πόλεως των Τρικάλων.

Τέλος ο Μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος απηύθυνε λόγους αγάπης λέγοντας:

Σεβαστοί πατέρες και αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, τις ημέρες αυτές τις μεγάλες και Άγιες, προσπαθώντας να ακολουθήσουμε τον Κύριο, τον συναντήσαμε στην άρνηση, στην προδοσία, στην αχαριστία, στην εγκατάλειψη, στην αγωνία, στον χλευασμό, στην αδικία , στον πόνο.

Μας έδειξε με αυτήν την πορεία της ταπεινής, της θυσιαστικής, της Σταυρικής Αγάπης, ότι σε όλα αυτά τα δύσκολα, τα επώδυνα της ζωής μας, δεν είμαστε μόνοι μας, αλ λά και Εκείνος μαζί μας.

Όπως ο Σίμων ο Κυρηναίος, αυτός ο άνθρωπος, βοήθησε τον Θεό να σηκώσει τον σταυρό Του, έτσι και ο Θεός βοηθά κάθε άνθρωπο να σηκώσει τον δικό του σταυρό. Εκείνος πάντα παρών σε όλα και σε όλους.

Σήμερα που οι Άγιοι κηδευτές, αποκαθηλώνουν το Σώμα του θυσιασμένου Θεού από το σταυρό και τοποθετούν την Ζωή, την Όντως Ζωή εν Τάφω, νιώθουμε πως η Αγάπη Του, δεν μας αφήνει μόνους, ούτε στον οποιονδήποτε τάφο, ούτε στην οποιανδήποτε μορφή θανάτου.

Ο στίχος, ο δυνατός, ίσως μόνο από το στόμα του Εσταυρωμένου , του πονεμένου, Θεού, μπορεί να ειπωθεί << Κατέβηκα ως τον Άδη σου, μαζί σου να ‘μια μόνο>>. Κατεβαίνει, στην αποπνιχτική ατμόσφαιρα της απόγνωσης.

Στην τρομοκρατία της ανασφάλειας. Στην απραξία της παραίτησης. Στην φοβία της μοναξιάς.

Στην απελπισία της ήττας. Στον μαρασμό της θλίψης. Στην αυτοκαταστροφή της αμαρτίας. Στην τραυματισμένη συνείδηση.

Στην πληγωμένη ψυχή. Κατεβαίνει στον εξουθενωμένο, στον ταλαιπωρημένο άνθρωπο, στον κάθε ένα από εμάς για να μας πει << Μη φοβήσθε , Εγώ ειμί, Θαρσείτε >>.

Ο εγωισμός , που πάντα μας εξορίζει στα λημέρια της αλαζονικής αυτάρκειας και της τραγικής μοναξιάς μας ψιθυρίζει << Είσαι μοναδικός >>.

Ο Χριστός , που ταπεινά , διακριτικά, ευγενικά, κατεβαίνει στο βάθος μας, για να ανεβούμε εμείς στο Σταυρό Του, στην ελευθερία και τη σωτηρία μας, μας λέει << Δεν είσαι μόνος >>

Ας δούμε την ταπείνωσή Του. Ας νιώσουμε την παρουσία Του. Ας πιστέψουμε στην Αγάπη Του, για να εορτάσουμε με την

Ανάσταση Του και την δική μας ανάσταση.

Έτη πολλά ευλογημένα.

Καλή Ανάσταση.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Back to top button
Close
Close