Πολιτισμός

Κώστας Σπανός: «Η έκδοση των πρακτικών του Α’ Συνεδρίου της Φαρκαδόνας αποτελεί μεγάλη χαρά για όλους μας»

Ο Ιστοριοδίφης και Εκδότης του «Θεσσαλικού Ημερολογίου» εκφράζει τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια σε όσους φρόντισαν για την έκδοση των πρακτικών του Συνεδρίου και ιδιαιτέρως την Περιφέρεια της Θεσσαλίας

Αναδρομή στην ιστορία του «Θεσσαλικού Ημερολογίου» αλλά ταυτόχρονα στις ενέργειες, στις προσπάθειες και στις πρωτοβουλίες που αναπτύχτηκαν από κοινού για την διοργάνωση του Α’ Συνεδρίου Ιστορίας και Πολιτισμού που διεξήχθη το 2015 στη Φαρκαδόνα, αναφέρεται μέσω της σχετικής επιστολής ο εκδότης του «Θεσσαλικού Ημερολογίου» κ. Κώστας Σπανός.

Ο ίδιος εκφράζει τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια σε όσους φρόντισαν για την έκδοση των πρακτικών του Συνεδρίου και ιδιαιτέρως την Περιφέρεια της Θεσσαλίας.

«Από την έκδοσή του, το 1980, το «Θεσσαλικό Ημερολόγιο» έθεσε ως στόχο της κυκλοφορίας του την προβολή της Θεσσαλικής Ιστορίας. Να μάθουμε την Ιστορία του τόπου στον οποίο γεννηθήκαμε ή του τόπου στον οποίο ζούμε. Στην αρχή οι φίλοι ήταν λίγοι, αλλά με τον καιρό έγιναν πολλοί. Για την επιτυχία του σκοπού μας, εκτός από την έκδοση του περιοδικού μας, διοργανώσαμε ή συμμετείχαμε σε πολλά ιστορικά συνέδρια και ημερίδες, σε χωριά, κωμοπόλεις και πόλεις της Θεσσαλίας.

Η πρόσκληση πολιτιστικών φορέων και αυτοδιοικητικών της Φαρκαδόνας, μέσω του κ. Θοδωρή Λακιάρα, για τη διοργάνωση ενός συνεδρίου τοπικής Ιστορίας ήταν αναμενόμενη και γι’ αυτό απαντήσαμε θετικά από την πρώτη στιγμή. Η συνεργασία μας υπήρξε άψογη και τα θέματα των Λαρισαίων, μελών του Ομίλου Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας, όπως και των άλλων συνέδρων, τόνωσαν το ενδιαφέρον των κατοίκων της περιοχής για την τοπική Ιστορία.

Μετά την έκδοση των πρακτικών του Συνεδρίου, η χαρά μας είναι μεγάλη διότι οι ανακοινώσεις όλων θα είναι στη διάθεση των κατοίκων του Δήμου της Φαρκαδόνας και κάθε φιλίστορα.

Θερμά συγχαρητήρια σε όσους φρόντισαν για την παρούσα έκδοση και ιδιαιτέρως στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας.», αναφέρει στο μήνυμα του, ο κ. Κώστας Σπανός, Εκδότης του «Θεσσαλικού Ημερολογίου».

Back to top button
Close
Close