ΤρίκαλαΥγεία/fitness

Κρουστικά κύματα: Η λύση στο πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας

 

Τα κρουστικά κύματα χαμηλής έντασης (LI-ESWT)  είναι η πλέον σύγχρονη  και  αποτελεσματική θεραπευτική μέθοδος της στυτικής δυσλειτουργίας αγγειακής αιτιολογίας, ενός προβλήματος που απασχολεί μεγάλη μερίδα του ανδρικού πληθυσμού.

Τα κρουστικά κύματα οδηγούν στη δημιουργία νέων αγγείων με αποτέλεσμα την αύξηση της αιματικής ροής στο πέος. Μελέτες έχουν δείξει πως μέσω της μεθόδου αυτής η αιμάτωση του πέους αυξάνεται κατά 140% και η στύση βελτιώνεται τόσο σε σκληρότητα όσο και σε διάρκεια. Στο 80% των ασθενών που υποβλήθηκαν στη θεραπεία με κρουστικά κύματα, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε και διακόπηκε η φαρμακευτική αγωγή που λάμβαναν.

Ενδείκνυται στις περιπτώσεις μικρού ή μετρίου βαθμού  στυτικής δυσλειτουργίας ενώ είναι η ιδανική λύση στις περιπτώσεις που ο ασθενής είτε δεν ανταποκρίνεται στη φαρμακευτική αγωγή είτε απαγορεύεται να λάβει φάρμακα για τη στύση.

Τα κρουστικά κύματα εφαρμόζονται στην περιοχή των σηραγγωδών σωμάτων του πέους του ασθενούς, η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 15 λεπτά και είναι ανώδυνη. Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από την περίπτωση και τη σοβαρότητα της στυτικής δυσλειτουργίας και κυμαίνεται από 12 έως 18 .

Η μέθοδος των κρουστικών κυμάτων απευθύνεται και στους άνδρες που δεν έχουν πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας αλλά επιθυμούν μια καλύτερη ποιότητα στύσης.

Η θεραπεία με κρουστικά κύματα έχει δοκιμαστεί και εφαρμοστεί σε περιπτώσεις χρόνιας προστατίτιδας καθώς και στο χρόνιο πυελικό άλγος στους άνδρες, ενώ έχει ένδειξη και στη νόσο Peyronie.

Τα πλεονεκτήματα της θεραπείας με κρουστικά κύματα είναι ότι:

  • Στοχεύουν στα πραγματικά αίτια του προβλήματος και όχι μόνο στα συμπτώματα
  • Ο ασθενής απαλλάσσεται από χάπια, ενέσεις και αντλίες κενού
  • Η στύση και η σεξουαλική πράξη πραγματοποιούνται αυθόρμητα και με φυσικό τρόπο μετά τη θεραπεία
  • To αποτέλεσμα είναι άμεσο και διαρκεί.

Άρθρο του Χειρουργού Ουρολόγου – Ανδρολόγου Σωτήρη Σκούρου 

Καποδιστρίου 40 Α ,Τρίκαλα

τηλ.2431302445

 

Back to top button
Close
Close