Uncategorized

Κουρέτας: Αναδιοργανώνεται η Πολιτική Προστασία – Μετεωρολογικοί σταθμοί για την πρόβλεψη ακραίων φαινομένων

Στη στόχευση της Περιφέρειας Θεσσαλίας να λαμβάνει και να παρέχει όσο το δυνατόν περισσότερο ολοκληρωμένες και άμεσες υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε σήμερα το πρωί της Πέμπτης, ο Περιφερειάρχης, κ. Δημήτρης Κουρέτας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με τον υπεύθυνο της υπηρεσίας στην Θεσσαλία, στρατηγό κ. Ηλία Λεοντάρη. Στον στόχο αυτό πρόκειται να συνδράμει μια ιστοσελίδα πρόγνωσης καιρικών φαινομένων και εκτάκτων καταστάσεων, η οποία λειτουργεί επικουρικά με το Εθνικό Αστεροσκοπείο και θα επιτρέπει την ταχεία και αποτελεσματική υλοποίηση των απαραίτητων ενεργειών, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος τόσο για πολίτες, όσο και για καλλιέργειες και περιουσίες.

Όπως σημείωσε ο κ. Κουρέτας, η εφαρμογή αυτή «θα βοηθήσει στην καλύτερη προετοιμασία και ετοιμότητα των δυνάμεων» της Περιφέρειας, καθώς μέσω της διεύρυνσης των μετεωρολογικών ραντάρ και των αισθητήρων, θα είναι δυνατή η παρακολούθηση φαινομένων ενόσω βρίσκονται σε εξέλιξη σε εύρος 72 ωρών. «Στόχος», όπως τόνισε ο ίδιος, «είναι η ενημέρωση αγροτών, βιοτεχνών και φυσικά των απλών πολιτών».

Η πληροφορία θα αξιολογείται από το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και πολύ σύντομα, μαζί με τους αρμόδιους φορείς θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση ασκήσεων ετοιμότητας που θα περιλαμβάνουν ολοκληρωμένη απομάκρυνση πολιτών από τον τόπο μια εξελισσόμενης καταστροφής.

Back to top button
Close
Close