Ειδήσεις

Ισχυρό προβάδισμα Νίκου Ανδρουλάκη

Ισχυρό προβάδισμα του Νίκου Ανδρουλάκη δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της κάλπης για την εκλογής ανάδειξης Νέου Προέδρου στο ΚΙΝΑΛ.

Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για την εκλογή νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ είναι σε εξέλιξη.

Πριν από λίγο η αρμόδια Επιτροπή (ΕΔΕΚΑΠ) ανακοίνωσε, στο 65% των ψηφισάντων, τα πρώτα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 38,07 %, δεύτερος έρχεται ο Γιώργος Παπανδρέου με 27%, τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 24,7%.

Εν συνεχεία, ο Χάρης Καστανίδης συγκεντρώνει 3,56%, ο Παύλος Χριστίδης 3,39% και ο Παύλος Γερουλάνος 2,62%.

Πηγή: https://www.skai.gr/news/politics/ekloges-kinal-ta-prota-apotelesmata-provadisma-nikou-androulaki
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

 

Οι εκλογές του ΚΙΝΑΛ πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Κυριακή (05.12.2021), με ρεκόρ προσέλευσης στις κάλπες, που έκλεισαν μία ώρα αργότερα, για να προλάβουν όλοι οι πολίτες να ρίξουν την ψήφο τους.

Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Παπανδρέου και Παύλος Χρηστίδης διεκδικούν την ηγεσία του κόμματος.

Αν κανείς από τους έξι υποψηφίους δεν συγκεντρώσει το 50+1% των ψήφων, θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος την επόμενη Κυριακή (12.12.2021).

40,55% των εκλογικών τμημάτων από την περιφέρεια αλλά μόνο με το 3% στην Αττική, τα πρώτα αποτελέσματα μετά τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, Γιώργος Παπανδρέου και Ανδρέας Λοβέρδος έχουν συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους.

Τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν λίγο μετά τις 21:30 έχουν ως εξής:

Νίκος Ανδρουλάκης 40,11%

Γιώργος Παπανδρέου 26,78%

Ανδρέας Λοβέρδος 24,13%

Χάρης Καστανίδης 3,63%

Παύλος Χρηστίδης 3,21%

Παύλος Γερουλάνος 2,13%.

 

Back to top button
Close
Close