Design

Κεφάλαιο : Άδειος τοίχος…ένας πίνακας δημιουργεί μοναδική αίσθηση στο χώρο!

Ένας πίνακας λέει πολλά για εσάς, μεταδίδοντας την προσωπικότητά σας στην ατμόσφαιρα και δημιουργώντας έναν μοναδικό χώρο στο σπίτι.
Όταν πρόκειται να φτιάξουμε τον χώρο στον οποίο θα ζήσουμε, επιλέγουμε υφάσματα, αντικείμενα, χρώματα στους τοίχους και δάπεδα ανάλογα με αυτό που μας ευχαριστεί να βλέπουμε και ταιριάζει με το γούστο μας. Ακόμα και αν αφήσουμε αυτό το κομμάτι να το αναλάβει ένας επαγγελματίας interior designer η τελική απόφαση για την διακόσμηση έχει πάντα την δική μας υπογραφή. Αυτό συμβαίνει γιατί ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικά ερεθίσματα που αντανακλώνται στον χώρο και είναι απαραίτητο να νιώθουμε άνετα και ευχάριστα σε αυτόν, γι’αυτό και υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλομορφία σε στυλ διακόσμησης και διακοσμητικά αντικείμενα.
Παρά την διαφορετικότητα, όμως, σε κάθε διακοσμητικό στυλ, θα έχετε παρατηρήσει ότι από κανένα σπίτι δεν λείπει ποτέ ένας πίνακας σε καμβά. Το έργο τέχνης είναι ίσως το παλαιότερο και ιστορικότερο στοιχείο στην διακόσμηση του χώρου. Ο πίνακας είναι απαραίτητος για να ολοκληρωθεί ένας χώρος και έχει την δυνατότητα να αντανακλά άμεσα την ιδιοσυγκρασία του ιδιοκτήτη του. Πολλές φορές ένας πίνακας μπορεί να συμπληρώσει χρωματικά έναν χώρο δημιουργώντας αντίθεση ή να συγχωνευτεί στην χρωματική παλέτα του υπόλοιπου συνόλου.
Tips από την υπεύθυνη του Maison Concept στα Τρίκαλα, Ρίτσα Μπράτσου :
Αν θέλεις να βρεις τον ιδανικό πίνακα για να διακοσμήσεις τον χώρο σου ακολούθησε τον παρακάτω οδηγό:
Αφού τελειώσεις την διακόσμηση του χώρου, βρες τον τοίχο με την μεγαλύτερη άδεια επιφάνεια για να τοποθετήσεις τον πίνακα και διάλεξε το μέγεθος εκείνο που οι αναλογίες του θα είναι αρμονικές με το υπόλοιπο σύνολο.
Ομαδοποίησε τα χρώματα που κυριαρχούν στον χώρο. Παρατήρησε πιο χρώμα κυριαρχεί στη διακόσμησή σου και επίλεξε τον αντίστοιχο πίνακα που θα ταιριάζει. Σε αυτήν την περίπτωση μπορείς να δημιουργήσεις έντονη αντίθεση για να “ζωντανέψεις” το περιβάλλον σου. Για παράδειγμα σε ένα δωμάτιο όπου κυριαρχεί το γκρι ή το μπεζ μπορείς να επιλέξεις ένα θέμα με πολύ έντονα χρώματα. Αν δεν προτιμάς τις έντονες αντιθέσεις και είσαι λάτρης των ήσυχων χρωματικών επιλογών μπορείς να συνδυάσεις τα χρώματα του χώρου σου με έναν πίνακα που να εναρμονίζεται απόλυτα.
Εκφράσου μέσω του θέματος του πίνακα. Η επιλογή ενός θέματος πίνακα είναι η τέλεια ευκαιρία να εκφράσεις την προσωπικότητά σου και να μιλήσεις για σένα μέσω αυτού. Αν σου αρέσει να κάνεις εντύπωση με πρωτότυπα θέματα, διάλεξε έναν καμβά με σουρεαλιστικό περιεχόμενο. Αν πάλι είσαι της φύσης, η επιλογή σου είναι ένα τοπίο. Αν αγαπάς το urban style διάλεξε έναν πίνακα με θέματα πόλεων. Οι επιλογές είναι αμέτρητες.
Μη διστάσεις να κάνεις την ανατροπή επιλέγοντας ένα θέμα που φαινομενικά μοιάζει παράταιρο. Ένα μοντέρνο αφηρημένο θέμα μπορεί να ταιριάξει σε περισσότερα στυλ διακόσμησης απ’όσα νομίζεις.
Αποφάσισε σε ποιο δωμάτιο θα βάλεις τον πίνακα και διάλεξε αντίστοιχο θέμα. Αν για παράδειγμα ο χώρος που θα τοποθετηθεί είναι η κουζίνα επίλεξε ένα αντίστοιχο θέμα. Έτσι δίνεις μία διασκεδαστική νότα που πολλές φορές μπορεί να είναι και χιουμοριστική.
ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 22-ΤΡΙΚΑΛΑ

Back to top button
Close
Close