Ειδήσεις

Καρδίτσα: “Πέφτει” και η αποθήκη της οδού Ολύμπου για τη διάνοιξη του νότιου περιφερειακού

Μια ακόμα διαδικασία που αφορά το έργο «Παράκαμψης πόλεως Καρδίτσας: Κατασκευή τμήματος της Παράκαμψης Καρδίτσας από έξοδο προς Αγιοπηγή έως έξοδο προς Μητρόπολη» που θα ολοκληρώσει τον περιφερειακό δακτύλιο της Καρδίτσας και βρισκόταν σε εκκρεμότητα ολοκληρώνεται.

Μηχανήματα της αναδόχου εταιρείας ολοκληρώνουν σήμερα ή το αργότερο αύριο την κατεδάφιση της αποθήκης της πρώην ΕΑΣΚ επί της οδού Ολύμπου, που αποτελούσε το τελευταίο «εμπόδιο» για τη διάνοιξη του δρόμου, καθώς υπήρχε σε εξέλιξη και δικαστική διαδικασία από την ιδιοκτήτρια Τράπεζα Πειραιώς για να αποχωρήσει ο ενοικιαστής και να απελευθερώσει το ακίνητο με εμβαδόν 1.428,52 τ.μ. που απαλλοτριώθηκε για τις ανάγκες του έργου.

 

 

Η αποθήκη άδειασε και παραδόθηκε στο έλεος των μηχανημάτων ακολουθώντας την τύχη των δύο άλλων αποθηκών ιδιοκτησίας επίσης της τράπεζας Πειραιώς στην οδό Ταυρωπού και μιας κατοικίας ιδιοκτησίας της ΓΑΙΟΣΕ που έχουν ήδη κατεδαφιστεί.

Με την ολοκλήρωση της κατεδάφισης ο προγραμματισμός είναι το επόμενο διάστημα να απομακρυνθούν από το χώρο και τις παρακείμενες εκτάσεις των άλλων κατεδαφισθέντων κτιρίων όλα τα μπάζα, ώστε ο χώρος να απελευθερωθεί πλήρως και να ξεκινήσουν οι εκσκαφές.

Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για την κατασκευή ηχοπετασμάτων για ενίσχυση της ασφάλειας και μείωση της όχλησης από τη γειτνιάζουσα στο δρόμο σιδηροδρομική γραμμή.

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση ανάθεσης του έργου προϋπολογισμού 7.000.000€ υπογράφηκε στις 15/9/2021 με ανάδοχο του έργου την P.&C. Development.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: karditsalive.net

Back to top button
Close
Close