ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ

Καλή βδομάδα με όσα ”είδε και άκουσε” ο Νικολάκης!

***Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Σήμερα θα σας μεταφέρω μια πληροφορία που μου ήρθε από την Αθήνα. Πηγή μου που δεν δέχεται αμφισβήτηση έπιασε στις κεραίες της μια σημαντική σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου την προηγούμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με την παραπάνω πηγή, στην σύσκεψη που είχε σχέση με την προετοιμασία του κυβερνώντος κόμματος για τις εκλογές έπεσε η σκέψη για «επιστράτευση» στα ψηφοδέλτια του κόμματος «γαλάζιων» στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όπως, θυμάστε τον προηγούμενο Δεκέμβριο ο στενότατος συνεργάτης του Πρωθυπουργού Γιάννης Μπρατάκος μέσω συνέντευξή τους είχε ξεκαθαρίσει πως «δεν πρόκειται να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια μας νυν αντιπεριφερειάρχες». Η απόφαση αυτή είχε μεταφραστεί ως μια ψήφος εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού προς την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, καθώς δεν θα έβαζε σε περιπέτειες νυν βουλευτές που θα ανταγωνιζόταν τους δημοφιλείς αυτοδιοικητικούς στις περιφέρειες τους. Μάλιστα, ισχυρός παράγοντας της ΝΔ μετέφερε ότι η απώλεια με τα τότε δημοσκοπικά δεδομένα για τη ΝΔ ήταν ότι έχανε μισή με μια μονάδα από την μη ενεργοποίηση των αυτοδιοικητικών στελεχών. Όμως, με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη ΝΔ να χάνει έδαφος η σκέψη για συμμετοχή αυτοδιοικητικών στελεχών στα ψηφοδέλτια ξανα μπήκε στο τραπέζι. Όπως, καταλαβαίνετε από αυτές τις συζητήσεις δεν θα μπορούσε να λείπει και το όνομα του δικού μας Αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Μιχαλάκη. Άλλωστε το ψηφοδέλτιο των Τρικάλων παραμένει ακόμη ανοιχτό ενώ οι πληροφορίες μας θέλουν την τριανδρία Γ. Μπρατάκου, Π. Μαρινάκη και Θ. Νεζη που έχει επωμιστεί τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων να ξεκινούν από αυτή την εβδομάδα τις πρώτες επαφές με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ενεργοποίηση τους ενόψει των εκλογών.

*** Σημαντική συμβολή στη διαχείριση του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών είχε ο αναπληρωτής Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Ηλίας Τσιαούσης. Ο κ. Τσιάουσής μαζί με το Διοικητή Φώτη Σερέτη βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στα νοσοκομεία της Λάρισας που κλήθηκαν να σηκώσουν όλο το βάρος της περίθαλψης των τραυματιών του δυστυχήματος αλλά και της ψυχολογικής υποστήριξης των συγγενών των  θυμάτων. Ο Τρικαλινός γιατρός αθόρυβα και χωρίς μεγάλα λόγια ήταν στην πρώτη γραμμή της μάχης όπως άλλωστε έχει κάνει όλο αυτό το διάστημα των τεσσάρων περίπου χρόνων που βρίσκεται σε αυτή τη νευραλγική θέση.

***Μια ακόμη σημαντική εξαγγελία του Υπουργού Ενέργειας Κώστα Σκρέκα για τα ελληνικά νοικοκυριά γίνεται πράξη. Την περασμένη Πέμπτη ο Τρικαλινός Υπουργός ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα μέσω του οποίου, τα ωφελούμενα νοικοκυριά, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν επιδότηση για την αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών θερμοσιφώνων με νέους, σύγχρονης τεχνολογίας, ηλιακούς θερμοσίφωνες. Πρόκειται να επωφεληθούν άμεσα τουλάχιστον 120.000 ελληνικά νοικοκυριά, για τα οποία θα υπάρξει μείωση τουλάχιστον 210 εκατ. τόνων CO2 ανά έτος. Παράλληλα, θα υπολογίζεται ότι θα μειωθεί η κατανάλωση ρεύματος για τη χρήση ζεστού νερού, κατά περίπου 65%. Πέρα από τα περιβαλλοντικά οφέλη, σημαντική θα είναι και η συνεισφορά του συγκεκριμένου προγράμματος στην πραγματική οικονομία καθώς πολλά θα υπάρξει περαιτέρω κίνηση στα μαγαζιά που εμπορεύονται τα παραπάνω προϊόντα. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στον Υπουργό ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα με πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία…

***Σε αντίθεση με άλλους συναδέρφους της που το τελευταίο διάστημα αποφεύγουν τις δημόσιες τοποθετήσεις λόγω των τραγικών συμβάντων στα Τέμπη, η «γαλάζια» βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα βγήκε και υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η κα Παπακώστα μιλώντας στη «Ραδιοφωνική Λέσχη» υπογράμμισε ότι του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η κα Παπακώστα μιλώντας στη «Ραδιοφωνική Λέσχη» υπογράμμισε ότι «η σκέψη μας είναι στο πώς θα μπορέσουμε να ανακουφίσουμε τις οικογένειες, να στηρίξουμε την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και τις επιτροπές εμπειρογνωμόνων έτσι ώστε να επέλθει δικαίωση το συντομότερο δυνατό, και να αποδοθούν οι ευθύνες σε όποιο επίπεδο κι αν χρειαστεί. Είμαστε απόλυτοι σε αυτό το θέμα». Για άλλη μια φορά η βουλευτής της ΝΔ βγαίνει μπροστά και υπερασπίζεται την κυβέρνηση με ξεκάθαρο και κατανοητό λόγο.

***Σημαντικές επαφές με γαλάζιους αυτοδιοικητικούς και βουλευτές της Θεσσαλίας είχε το προηγούμενο διάστημα ο Χρήστος Κρητικός. Ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου έχει τοποθετηθεί από τον Γραμματέα της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη ως συντονιστής για θέματα αυτοδιοίκησης στη Θεσσαλία. Αν και οι αυτοδιοικητικές εκλογές αργούν, ο νεαρός Κρητικός ετοιμάζει από τώρα τις προτάσεις για τα κεντρικά του κόμματος.

***Ενόψει της παρέλασης της 25ης Μαρτίου θα σας μεταφέρω την ανησυχία που υπάρχει σε βουλευτές και αυτοδιοικητικούς για τυχόν αντιδράσεις που μπορεί να υπάρξουν με αφορμή το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Άλλωστε σε όλους είναι νωπές οι μνήμες από γεγονότα που είχαν λάβει χώρα τα χρόνια των μνημονίων. Πάντως τη διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου  οφείλουμε να την τιμήσουμε και όχι να την αμαυρώσουμε.

ΚΟΥΙΖ: Ποιος γνωστός αυτοδιοικητικός από την περιοχή της Καλαμπάκας με ηγετικές βλέψεις έχει μπλεχτεί το τελευταίο διάστημα σε ουκ ολίγους μεταμεσονύχτιους  καυγάδες;

Γ.Μ

 

Back to top button
Close
Close