Τρίκαλα

Και τα Τρίκαλα στον πανελλαδικό χάρτη του κορονοϊού

Από το μεσημέρι της Πέμπτης ο νομός Τρικάλων έπαψε να είναι αποτελεί εξαίρεση από τον πανελλαδικό χάρτη του ΕΟΔΥ χωρίς την ύπαρξη κρούσματος κορονοϊού. Πλέον και συγκεκριμένα από το πρωί της Πέμπτης ο νομός Τρικάλων προσμετρά ένα κρούσμα κορονοϊού, το οποίο εμφανίστηκε σε μια ηλικιωμένη Τρικαλινή, σημαίνοντας συναγερμό στην υγειονομική κοινότητα.

Ουσιαστικά πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στο νομό Τρικάλων, καθώς από την εμφάνιση της πανδημίας ο νομός Τρικάλων παρέμεινε καθαρός.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Τρικάλων παρουσιάζοντας πυρετό και συμπτώματα ανάλογα του κορονοϊού. Αμέσως αντιμετωπίστηκε σαν ύποπτο περιστατικό, λήφθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που προβλέπει το πρωτόκολλα ενώ οι γιατροί έλαβαν δείγμα για την υποβολή τεστ κορονοϊού. Το δείγμα απεστάλη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και το μεσημέρι της Πέμπτης βγήκαν τα αποτελέσματα, από τα οποία σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η γυναίκα νόσησε από κορονοϊό.

Η ηλικιωμένη Τρικαλινή νοσηλεύεται στον 4ο όροφο του Νοσοκομείου Τρικάλων με ελαφρά συμπτώματα (εμπύρετη), στον χώρο που έχει διαμορφωθεί ειδικά για τους προσβεβλημένους από κορονοϊό.

Μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης δεν υπάρχει καμία ανησυχία, αλλά αν τα συμπτώματα γινόταν πιο έντονα, οι γιατροί εξέταζαν το ενδεχόμενο της μεταφοράς της γυναίκας στο Νοσοκομείο Αναφοράς, που είναι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ άρχισε ήδη την ιχνηλάτηση του στενού περιβάλλοντος της ηλικιωμένης.

Εντωμεταξύ το κρούσμα κορονοϊού που εμφανίστηκε πλέον και στο νομό Τρικάλων θέτει σε αυξημένη ετοιμότητα το νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού, αλλά κι όλες τις νοσηλευτικές μονάδες που λειτουργούν στην περιφέρεια.

Ο διοικητής Κώστας Γρηγορίου συμμετείχε προχθές σε συνάντηση όλων των διοικητών με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όπου, η εντολή που δόθηκε ήταν να υπάρχουν σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα, κρεβάτια, ώστε αν χρειασθεί να νοσηλεύσουν ασθενείς που έχουν προβληθεί από κορωνοϊό.

Ήδη σε τοπικό επίπεδο έχουν μεταφερθεί από τον περασμένο Μάρτιο από τον 4ο όροφο οι κλινικές που λειτουργούσαν μέχρι  εκεί και ο χώρος διαμορφώθηκε κατάλληλα.

Back to top button
Close
Close