Τρίκαλα

Και οι Μητροπολίτες Μετεώρων & Τρίκκης ενάντια στο φωτοβολταϊκό πάρκο στην περιοχή του Ελληνόκαστρου!

 

Μπαράζ επαφών πραγματοποιεί η Συντονιστική Επιτροπή του συλλόγου Ενεργών Πολιτών για την προστασία περιβάλλοντος Αντιχασίων και Μετεώρων (ΣΕΠΑΜ) η οποία είναι σύσσωμα αντίθετη με την κατασκευή  φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχή του Ελληνόκαστρου,Η  Συντονιστική μας Επιτροπή συναντήθηκε με τους Μητροπολίτες  Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ.κ. Χρυσόστομο και των Σταγών και Μετώρων κ.κ. Θεόκλητο.

Σκοπός της συνάντησης μας ήταν η ενημέρωση της τοπικής εκκλησίας σχετικά με την περιβαλλοντική απειλή  καθώς πρόκειται για ένα φωτοβολταϊκό που αναμένεται να καλύψει επιφάνεια γης περίπου 6.000 στρεμμάτων σε περιοχή Natura και θα έχει ισχύ 400 MW.

Το έργο θα εκτείνεται στις Δ.Ε. Παραληθαίων, Παληοκάστρου του δήμου Τρικκαίων και στις  Δ.Ε.Τυμφαίων,  Καλαμπάκας του Δήμου Μετεώρων της Π.Ε. Τρικάλων, Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η συνάντηση με τους Μητροπολίτες του νομού μας διεξήχθη σε ένα πολύ εποικοδομητικό κλίμα, καθώς άκουσαν με προσοχή και ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις μας. Δηλώσαν ότι θα σταθούν αρωγοί σε αυτόν τον αγώνα διότι τον θεωρούν δίκαιο.

Back to top button
Close
Close