
Υψηλές θερμοκρασίες και δυνατοί άνεμοι θα επικρατήσουν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου. Μάλιστα, από την Πέμπτη (28.08.2025) ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει τους 37 βαθμούς Κελσίου, στα πρόθυρα ενός μίνι καύσωνα. Ισχυρά, παρόλα αυτά, θα είναι τα μελτέμια.
Από Δευτέρα (25.08.2025) και καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι υψηλές θερμοκρασίες, καθώς και οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο.
Οι βοριάδες θα διατηρηθούν στα 6 με 7 μποφόρ και πιθανόν να ενισχυθούν λίγο περισσότερο την Πέμπτη, χωρίς όμως να ξεπεράσουν τα 8 μποφόρ.
Παράλληλα, τοπικές, σύντομες μπόρες θα εκδηλώνονται σε ορεινές και ηπειρωτικές περιοχές, κυρίως τις μεσημεριανές και τις απογευματινές ώρες, στην Πελοπόννησο, τη Μακεδονία και την Ήπειρο.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει φυσιολογική για την εποχή, με μία μικρή άνοδο από την Πέμπτη και μετά, όταν το θερμόμετρο τοπικά θα αγγίξει τους 35 – 36°C, χωρίς ωστόσο να αναμένονται ακραία φαινόμενα ή καύσωνας.