MUST Read

Κάποιοι μας δουλεύουν αδρά στο τοπικό τουριστικό προϊόν, έχουν μείνει στο 1% και πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες

Απαιτείται εξωστρέφεια, μας λένε ,όλοι αυτοί που ασχολούνται με το τουριστικό προϊόν ; Μάλλον είναι βαθιά νυχτωμένοι η τουλάχιστον παρωχυμένοι είναι , οι οποίοι με κρατικό χρήμα της τοπικής αυτοδιοίκησης προσπαθούν να προωθήσουν με την ίδια συνταγή  όπως και πριν από δεκαετίες ,τις ομορφιές της Θεσσαλίας ….
Εντυπωσιακά μικρή, ασήμαντη η συμμετοχή της Θεσσαλίας στο τουριστικό προϊόν της χώρας. Κι αν σκεφτεί κανείς πως υπάρχουν το Πήλιο και τα Μετέωρα, τότε η συνδρομή, άρα και οι απολαβές της Λάρισας, θα πρέπει να κινούνται στα όρια της ανυπαρξίας.
Σύμφωνα  με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την περσινή χρονιά, τα έσοδα της χώρας από τον τουρισμό κατανέμονται μεταξύ των 13 Περιφερειών της χώρας ως εξής: Ν. Αιγαίο 27%, Κρήτη 26%, Αττική 19%, Ιόνια Νησιά 10% κ.ο.κ., με τη Θεσσαλία να συγκαταλέγεται σ’ εκείνες με συνεισφορά μόλις 1%, μαζί με Δυτική και Στερεά Ελλάδα.
Αντιστοίχως σε λεφτά, η άμεση τουριστική δαπάνη είναι για τη Θεσσαλία μόλις 360 εκατομμύρια, ενώ για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 7,5 δισ. και 5,5 δισ. για την Αττική, 3 δισ. για τα Ιόνια νησιά κ.ο.κ. (Κι όλα αυτά για τη Θεσσαλία ολόκληρη, εύκολα φαντάζεται κάποιος τη θέση της Λάρισας).

Back to top button
Close
Close