People

Ι.Παντελιδάκης, ένας μεγάλος γιατρός και ευεργέτης για την πόλη των Τρικάλων!

Στα Τρίκαλα, εδώ και πολλά χρόνια δραστηριοποιήθηκε σαν ιατρός ο κ. Ιωάννης Παντελιδάκης, χειρούργος, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης μιας από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές κλινικές των Τρικάλων. Ο κ. Παντελιδάκης ήταν ρεθεμνιώτικης καταγωγής (από την Κοξαρέ) και βρέθηκε να ασκεί την ιατρική επιστήμη στα Τρίκαλα.

Ηταν από τους μεγαλύτερους δωρητές του Δήμου Τρικκαίων, αφού  έκανε δωρεά στο Δήμο το ποσό των 5.5 εκ. ευρώ για την ανέγερση μιας πρότυπης σχολικής μονάδας κι ενός συνεδριακού κέντρου.

Επίσης,το 2010 στην πλατεία Δικαστηρίων των Τρικάλων έγιναν τα αποκαλυπτήρια ενός αδριάντα του Εθνάρχη Ελ. Βενιζέλου, παρουσία του προέδρου της Βουλής κ. Πετσάλνικου, ύψους 2,5 μ. το κόστος του οποίου επωμίστηκε εξ’ ολοκλήρου ο κ. Παντελιδάκης.

Το καλοκαίρι του 2009, ο κ. Παντελιδάκης επισκέφθηκε το Ρέθυμνο, μαζί με τη γραμματέα του, με σκοπό να κάνει μια μεγάλη δωρεά στην πόλη . Συναντήθηκε με το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Χαμογιωργάκη και τον Δήμαρχο Ρεθύμνου και του ανακοίνωσε την πρόθεσή του. Εκεί, στο γραφείο του Δημάρχου, ο κ. Παντελιδάκης ανέπτυξε το σκεπτικό του. Είπε ότι διαθέτει 7 εκ. ευρώ για τη λειτουργία ενός ιδρύματος, στη μνήμη του πατέρα του, που θα ονομάζεται «Παντελιδάκειο ίδρυμα». Σκοπός του ιδρύματος θα είναι να χορηγεί υποτροφίες σε φτωχούς φοιτητές του Ρεθύμνου για τις σπουδές τους. Ο κ. Παντελιδάκης πρότεινε στον κ. Δήμαρχο να κατασκευάσει εξ’ ολοκλήρου το υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία των 4ων Μαρτύρων. Το 80% των καθαρών κερδών θα πήγαιναν στις υποτροφίες και το 20% στο ταμείο του Δήμου.Ένα έργο δυστυχώς που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. 

Τελευταίο του δημιούργημα ήταν το Ξενοδοχείο Παντελιδάκη ,πρώην Διβάνη στο κέντρο της πόλης. Ένας δημιουργικός άνθρωπος ,κοφτερό μυαλό ως τα τελευταία του και μεγάλος επιστήμονας που ήθελε να αφήσει το στίγμα του από όπου πέρασε στη ζωή του.

 

Πληροφορίες από www.trikalacity.gr

Back to top button
Close
Close