Lifestyle news

Ιορδανία: Γιαγιά θα γίνει η βασίλισσα Ράνια 

Το πρώτο τους παιδί πρόκειται να καλοσωρίσουν το καλοκαίρι ο διάδοχος της Ιορδανίας Χουσεΐν Μπιν Αμπντάλα Β΄ και η σύζυγός του πριγκίπισσα Ρατζούα Αλ Σάιφ.
«Η Βασιλική Χασεμιτική Αυλή είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι οι Βασιλικές Υψηλότητές τους, ο διάδοχος του θρόνου Αλ Χουσεΐν Μπιν Αμπντάλα ΙΙ και η πριγκίπισσα Ρατζούα Αλ Χουσεΐν περιμένουν το πρώτο τους παιδί αυτό το καλοκαίρι» αναφέρει η ανακοίνωση του παλατιού.

«Η Βασιλική Χασεμιτική Αυλή εκφράζει τα ειλικρινή της συγχαρητήρια στις Μεγαλειότητές τους, τον Βασιλιά Αμπντάλα Β΄ και την Βασίλισσα Ράνια Αλ Αμπντάλα και εύχεται στον διάδοχο του θρόνου Αλ Χουσεΐν και την πριγκίπισσα Ρατζούα καλή υγεία και χαρά καθώς υποδέχονται το μωρό τους», προσθέτει.

 

Το μωρό θα είναι το πρώτο εγγόνι της 53χρονης βασίλισσας Ράνιας και του 62χρονου βασιλιά Αμπντάλα. Σύμφωνα με τον Gerts Royals, το νέο μέλος της οικογένειας θα λάβει τους τίτλους της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας και του Πρίγκιπα/Πριγκίπισσας.

Ένα αρσενικό παιδί θα γίνει δεύτερο στη σειρά για τον θρόνο του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας. Σύμφωνα με το σύνταγμα της χώρας, που εγκρίθηκε το 1952, ο θρόνος είναι κληρονομικός στη δυναστεία του βασιλιά Αμπντάλα Ιμπν Αλ-Χουσεΐν και περνά σε γραμμική διαδοχή από τον βασιλιά στον μεγαλύτερο γιο του και ούτω καθεξής. Εάν το μωρό είναι θηλυκό, δεν θα υπάρξει αλλαγή στη γραμμή διαδοχής.

Ο Χουσεΐν είναι διάδοχος του θρόνου, ακολουθούμενος από τον μικρότερο αδερφό του, πρίγκιπα Χασέμ. Η βασίλισσα Ράνια και ο βασιλιάς Αμπντάλα είναι επίσης γονείς της πριγκίπισσας Ιμάν και της πριγκίπισσας Σάλμα.

Back to top button
Close
Close