Ειδήσεις

Θεσσαλονίκη: Στην έδρα του ΣΒΕ ο Μάικ Πομπέο

Στην έδρα του ΣΒΕ βρέθηκε νωρίτερα σήμερα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο όπου συμμετείχε σε στρογγυλή τράπεζα για τα ενεργειακά θέματα. Στη συνέχεια υπέγραψε σύμφωνο τεχνολογικής και επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ. Τον Μ. Πομπέο συνόδευσε ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Φίλιπ Ρίκερ.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι υπουργοί Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρυ Πάιατ, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα οικονομικής διπλωματίας Κώστας Φραγκογιάννης, ο υφυπουργός Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας, ο Ελληνοαμερικανός σύμβουλος τεχνολογίας και άμυνας του Οίκου Μάικλ Κράτσιος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, ο  αναπληρωτής πρωθυπουργός της Β. Μακεδονίας αρμόδιος για οικονομικά θέματα, Φατμίρ Μπιτικί και φυσικά ο οικοδεσπότης πρόεδρος του ΣΒΕ Αθανάσιος Σαββάκης.

Τα μέτρα ασφαλείας έξω από τα γραφεία του ΣΒΕ ήταν δρακόντεια ενώ η κυκλοφορία στην 26ης Οκτωβρίου, στο σημείο, είχε διακοπεί.

pompeo-sve4.jpg
pompeo-sve5.jpg
pompeo-sve1.jpg
pompeo-sve2.jpg
pompeo-sve.jpg

Back to top button
Close
Close