MUST Read

Θα μετρήσουμε με αριθμούς τις αποφάσεις …

Ωραία! Άνοιξε όπως άνοιξε το λιανεμπόριο από την περασμένη Δευτέρα. Ήταν ένα αίτημα ουσίας αυτό ή ήταν ένα αίτημα για «μπανιστήρι» στις βιτρίνες; Στο τέλος του 15ημέρου θα κάνουμε λογαριασμούς για το τι είχαμε, τι θέλαμε και τι χάσαμε. Ας ελπίσουμε ότι όλοι μας θα είμαστε πιο μετρημένοι και θα υπολογίζουμε τις πιθανές συνέπειες, κυρίως στην υγεία μας.

Όσο για εμάς τους καταναλωτές, πέρα από το να ακολουθούμε πιστά τις συστάσεις για την προστασία μας, καλό θα ήταν να κάνουμε και κάτι ακόμα. Να στηρίξουμε τα τοπικά καταστήματα ψωνίζοντας από αυτά ό,τι χρειαζόμαστε. Να ενισχύσουμε με τον οβολό μας τους ντόπιους εμπόρους. Το έχουν ανάγκη…Στην πόλη μας  το ξεκίνημα ήταν ενθαρρυντικό με πολύ κόσμο να βγαίνει από την πρώτη ημέρα για ψώνια. Βέβαια, παρατηρούνται ένας συνωστισμός στους δρόμους και κάποιες ουρές, κυρίως έξω από μεγάλα καταστήματα, όμως γενικά ο κόσμος προσέχει και τηρεί τα μέτρα.  Χωρίς «click away» και «click in», αλλά με τη διαδικασία που όλοι γνωρίζουμε. Μπαίνεις στο κατάστημα, διαλέγεις αυτό που σε ενδιαφέρει, το δοκιμάζεις, εφόσον είναι ρούχο ή παπούτσι και, αν σου κάνει, το παίρνεις και φεύγεις! Σε καλό να μας βγει..

Τουρισμός 

Θα είναι ευτύχημα αν καταφέρουμε να λειτουργήσει αυτή τη χρονιά ο τουρισμός! Όλο και περισσότεροι ευρωπαίοι συζητούν την πιθανότητα να μπορούν να κάνουν τουρισμό μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί… Είναι αυτή η πρακτική μια λύση; Θα σκοντάψει στην πιθανότητα να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός με πλάγιο τρόπο; Θα μου πείτε πως όποιος θέλει να κάνει διακοπές σε άλλη χώρα καλό θα ήταν να μην μεταφέρει εκεί νέα κρούσματα που τελικά θα χτυπήσουν για μια χρονιά ακόμη τον τουρισμό. Και η χώρα μας είναι μία από τις πρώτες χώρες επιλογής γι’ αυτό και η όποια αύξηση των κρουσμάτων θα της κλείσει τις πόρτες των μετακινήσεων ακόμη και στον εσωτερικό τουρισμό αν μέχρι το καλοκαίρι δεν ομαλοποιηθεί η κατάσταση… Μας βρήκε μεγάλο κακό και οι συνέπειες μας τρομάζουν.

cz

Back to top button
Close
Close