Θα μας βγάλουν το λάδι

Από 8,75 ευρώ το λίτρο –εάν όμως πάρει κάποιος 4λιτρο τενεκέ, που κοστίζει 35 ευρώ- μέχρι 12,93 ευρώ κοστίζει πλέον στο ράφι του σούπερ μάρκετ το φθηνότερο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο είναι περσινό, καθώς δεν έχει αρχίσει ακόμη η περίοδος συγκομιδής της ελιάς.

Μάλιστα έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους ακόμη και αντικλεπτικά στις συσκευασίες του ενός και των τεσσάρων λίτρων, όπως συμβαίνει στις φιάλες των αλκοολούχων ποτών!
Σήμερα όλοι οι ειδικοί του ελαιολάδου, ήτοι η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου (ΕΔΟΕ), ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ), η 4Ε (Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας) και ο Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης (ΣΥΤΕΚ) σε μια ανοιχτή συνέντευξη Τύπου με θέμα «Επίκαιρα Ζητήματα της Νέας Ελαιοκομικής Περιόδου», θα εξηγήσουν τι συμβαίνει με το λάδι.