Lifestyle news

Η Turkish Airlines βοηθά την ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο να πετάξει για πρώτη φορά

Με μια μικρή προσαρμογή θέσεων, η Rumeysa Gelgi επιβιβάστηκε τελικά σε αεροπλάνο για πρώτη φορά στη ζωή της. Δεν ήταν εύκολος δρόμος, αλλά η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο έκανε το πρώτο της ταξίδι με αεροπλάνο με τη βοήθεια της Turkish Airlines.

Η Gelgi, η οποία βρίσκεται στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες για το ύψος της 2,15 μέτρων (περίπου 7 πόδια), μπόρεσε να κάνει το ταξίδι αφού η ναυαρχίδα αεροπορική εταιρεία της Türkiye μετέτρεψε έξι θέσεις στο αεροπλάνο σε φορεία. Η Gelgi πρέπει να ταξιδέψει με φορείο λόγω του συνδρόμου Weaver, μιας γενετικής διαταραχής που χαρακτηρίζεται από ταχεία ανάπτυξη. Συνήθως κυκλοφορεί με αναπηρικό καροτσάκι, αλλά μερικές φορές περπατά για μικρές αποστάσεις. Η 25χρονη προγραμματίστρια λογισμικού ήθελε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να συνεργαστεί με την Guinness για μια εκδήλωση και να βοηθήσει στην ανάπτυξη της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας. Συνοδευόμενη από τη μητέρα της, η νεαρή γυναίκα επιβιβάστηκε στην πτήση με το αναπηρικό της καροτσάκι πριν ξαπλώσει στο φορείο μέσα στο αεροπλάνο για μια πτήση 13 ωρών στο Σαν Φρανσίσκο.

Η Rumeysa Gelgi ποζάρει με τη μητέρα της στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, 28 Σεπτεμβρίου 2022. (AA PHOTO)
Η Rumeysa Gelgi ποζάρει με τη μητέρα της στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, 28 Σεπτεμβρίου 2022. (AA PHOTO)

Είπε στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ότι ήταν πολύ ενθουσιασμένη που ταξίδεψε με αεροπλάνο για πρώτη φορά και ότι αυτή η πτήση ήταν σημαντική για ασθενείς σαν αυτήν που χρειάζονται φορείο. “Αυτή θα είναι η πρώτη μου πτήση καθώς και το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό. Αλλά πιστεύω ότι αυτή η εμπειρία θα είναι η πρώτη για πολλά άτομα, όχι μόνο για εμένα. Επειδή όπως γνωρίζετε, η επιλογή να ταξιδέψω ως επιβάτης φορείου γενικά προορίζεται για ασθενείς που μεταφέρονται από τη μια μονάδα εντατικής θεραπείας στην άλλη «Είναι μια εναλλακτική λύση για ασθενείς που παραπέμπονται από το ένα νοσοκομείο στο άλλο και χρειάζονται ασθενοφόρο. Ωστόσο, επειδή δεν μπορούσα να καθίσω για μεγάλες χρονικές περιόδους λόγω της σκολίωσης ή της διαταραχής της καμπυλότητας της σπονδυλικής στήλης, έπρεπε να πετάξω με φορείο», είπε.

Ο Γκέλγκι ζει στο Καραμπούκ της Τουρκίας, περίπου 200 χιλιόμετρα (124 μίλια) βόρεια της πρωτεύουσας Άγκυρας. Λέει ότι χρησιμοποιεί τον τίτλο του παγκόσμιου ρεκόρ της για να υποστηρίξει και να ευαισθητοποιήσει τόσο το σύνδρομο Weaver όσο και τη σκολίωση. Ο ψηλότερος άνδρας στον κόσμο ζει επίσης στην Τουρκία: ο Σουλτάνος ​​Κοσέν, ο οποίος έχει μετρηθεί σε ύψος 2,51 μέτρα (8 πόδια 2,8 ίντσες).

Back to top button
Close
Close