Lifestyle news

Η FIGA από ζάχαρη της Kara Walker, προσέλκυσε εκατοντάδες φιλότεχνους στα εγκαίνια της έκθεσης του ΔΕΣΤΕ

Εκατοντάδες φιλότεχνοι συνέρρευσαν με ζωηρό ενδιαφέρον στα Σφαγεία της Υδρας, για να δουν από κοντά την έκθεση FIGA της Αμερικανής Καλλιτέχνιδας Kara Walker.
Το Ιδρυμα ΔΕΣΤΕ παρουσίασε στον ιδιαίτερο αυτό εκθεσιακό χώρο, ένα έργο φτιαγμένο από ζάχαρη, ένα γλυπτό που η καλλιτέχνιδα ονομάζει FIGA και είναι η παλάμη μιας Σφίγγας. Μια παλάμη σε σχήμα γροθιάς με μια χειρονομία, η οποία έχει πολλές έννοιες. Ο Δάκης Ιωάννου στο επίκεντρο, μαζί με την καλλιτέχνιδα δεχόταν όπως πάντα συγχαρητήρια από πολίτες όλου του κόσμου, για τη μεγάλη επιτυχία της έκθεσης.
Η αφρόκρεμα της Τέχνης, της κοσμικής και επιχειρηματικής ζωής, παραβρέθηκε στην έκθεση, έχοντας την ευκαιρία να προβληματιστεί και να λάβει μηνύματα από ένα έργο με πολλούς αποδέκτες. Στον χώρο των Σφαγείων έγινε επίσης προβολή σε video wall σε live ήχους πλαισιωμένους από dj, μιας ταινίας που εξέφραζε την πραγματικότητα των σκλάβων, των προσφύγων και των μειονοτήτων.Τον συντονισμό της έκθεσης έχει η Μαρίνα Βρανοπούλου. Η έκθεση FIGA της KARA WALKER θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβίου 2017.

Back to top button
Close
Close