MUST ReadΕπιχειρείν

Η τρικαλινή γαλακτοβιομηχανία επιστρέφει δυναμικά – Νέο στοίχημα στη διεθνή αγορά

Η «Ελληνικά Γαλακτοκομεία», με έδρα τα Τρίκαλα, επιχειρεί να ξαναμπεί στο προσκήνιο ως μεγάλος παίκτης της παγκόσμιας αγοράς. Μετά τον αιφνιδιασμό από την απαγόρευση της εξαγοράς της ουγγρικής εταιρείας Alfoldi TejKft από την κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν, η τρικαλινή βιομηχανία σχεδιάζει την επόμενη μέρα με στόχο να συνεχίσει την επένδυσή της στη Ρουμανία, όπου έχει ήδη παρουσία και εμπειρία.

Το Ουγγρικό Υπουργείο Ανάπτυξης είχε σταματήσει τη συμφωνία, επικαλούμενο τον κίνδυνο εξαγωγής του νωπού γάλακτος εκτός χώρας και την άνοδο των τιμών για τους Ούγγρους καταναλωτές. Ωστόσο, οι προθέσεις της ελληνικής εταιρείας ήταν διαφορετικές: να επενδύσει σε αναβάθμιση εγκαταστάσεων, σε εμπλουτισμό προϊόντων και στη στήριξη των ντόπιων παραγωγών.

Σύμφωνα με το Reuters, η «Ελληνικά Γαλακτοκομεία» είχε δεσμευθεί να διατηρήσει και να αναπτύξει την εγχώρια δραστηριότητα της ουγγρικής εταιρείας, η οποία καλύπτει σχεδόν το 20% της αγοράς νωπού γάλακτος. Παρά την εμπλοκή, η εταιρεία επανέρχεται με νέα στρατηγική, επενδύοντας στη Ρουμανία και κρατώντας ανοιχτό το δίαυλο επαφών με την ουγγρική πλευρά.

Το σίγουρο είναι ότι ο τρικαλινός κολοσσός δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τον στόχο της διεθνούς επέκτασης, αποδεικνύοντας ότι η φέτα και το ελληνικό γάλα έχουν θέση στις πιο απαιτητικές αγορές του κόσμου.

TRK

Back to top button
Close
Close