Πολιτισμός

Η σπάνια γενετική μετάλλαξη που δημιούργησε ένα ανθρώπινο θαύμα

Στην Ινδονήσια υπάρχει ένα νησί όπου η φυλή που κατοικεί εκεί έχει μια από τις πιο σπάνιες ομορφιές που θα δει ποτέ κανείς. Σκούρα μαλλιά, σκούρο δέρμα και διαπεραστικά μπλε μάτια είναι το αποτέλεσμα μιας γενετικής μετάλλαξης που κάνεις τους ανθρώπους από το νησί Μπουτόν τους πιο ξεχωριστούς.

Ο φωτογράφος Κορκνόι Πασαρίμπου που βρέθηκε εκεί τράβηξε κάποιες φωτογραφίες με τα ιδιαίτερα πρόσωπα των ανθρώπων εκεί και χάρισε τα ντοκουμέντα των φωτεινών μπλε ματιών στον υπόλοιπο κόσμο.

Πιστεύεται ότι το εντυπωσιακό χρώμα των ανθρώπων της φυλής, που κάνει τρομερή αντίθεση με το σκούρο τους δέρμα, οφείλεται σε μια κληρονομική γενετική μετάλλαξη, γνωστή ως σύνδρομο Waardenburg.

Κι ενώ είναι μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση-υπολογίζεται ότι επηρεάζει μόλις ένα άτομο στα 42.000 παγκοσμίως-στη συγκεκριμένη φυλή είναι πολύ συνηθισμένη, μιας και τα περισσότερα μέλη της είναι μεταξύ τους συγγενείς.

Από τα παιδιά μέχρι τους ενήλικες, άντρες και γυναίκες υποφέρουν από αυτή τη σπάνια γενετική πάθηση. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, τα μάτια των ανθρώπων μπορεί να έχουν διαφορετικό χρώμα.

Ένα μάτι να είναι σκούρο και να έχει χρώμα μαύρο κι ένα να είναι ανοιχτό και μπλε χρώματος.

Back to top button
Close
Close