Lifestyle news

Η σειρά που έβαλε τη Λάρισα στο χάρτη των τηλεοπτικών παραγωγών

 Τι λέει ο Λαρισαίος σκηνοθέτης που συμμετέχει στην παραγωγή (φωτό)

Το προξενιό της Ιουλίας, η εντυπωσιακή σειρά εποχής που μέσα από την συχνότητα του ALPHA κέρδισε εκατοντάδες χιλιάδες φανατικούς τηλεθεατές, έφερε στο προσκήνιο και τη Λάρισα, αφού κατά το σενάριο όλα εκτυλίσσονται την δεκαετία του ’50 στην θεσσαλική πρωτεύουσα.

Μάλιστα, η απόφαση της παραγωγής πολλά από τα γυρίσματα της σειράς να γίνουν στην περιοχή της Λάρισας εύλογα προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνον.

Δυστυχώς οι καταστροφικές πλημμύρες του φθινοπώρου προκάλεσαν σημαντικές φθορές σε σκηνικά και οδήγησαν στην απόφαση τα γυρίσματα να μεταφερθούν στην Αθήνα.

Ωστόσο, ο «σπόρος» της σκέψης για το τι θα μπορούσε να διαδραματιστεί στη Λάρισα στο χώρο του θεάματος είχε ήδη μπει. Τα στοιχεία εξάλλου δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αμφιβολίες: Πάνω από 40 άνθρωποι διαφόρων ειδικοτήτων βρήκαν δουλειά στο «προξενιό» μαζί με δεκάδες ακόμη βοηθητικούς ηθοποιούς και πόσα συναφή επαγγέλματα.

Για τη μεγάλη ευκαιρία που έχασε η Λάρισα λόγω των ακραίων πλημμυρών, μίλησε στο onlarissa.gr ο γνωστός Λαρισαίος σκηνοθέτης Πασχάλης Μάντης, ο οποίος συμμετέχει στην παραγωγή. «Ήταν μία επένδυση στον πολιτισμό, ένα σπουδαίο βήμα και μία μεγάλη απόφαση το να γίνει μία τέτοια σειρά στη Λάρισα και αυτό δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Οφείλουν να το δουν οι ιθύνοντες μελλοντικά και να αναλογιστούν πως αν δημιουργήσουν τις συνθήκες εκείνες ώστε να έρθουν εδώ νέες τηλεοπτικές ή κινηματογραφικές παραγωγές, αυτό μεταφράζεται όχι μόνον ως φήμη για τον τόπο μας, αλλά και ως σημαντική ενίσχυση στην τοπική οικονομία σε πολλά επίπεδα. Σκεφτείτε πως για το διάστημα που το προξενιό της Ιουλίας γυριζόταν στην Λάρισα, απασχολήθηκαν πάνω από 40 άτομα στην παραγωγή μέχρι να φύγει. Από έναν απλό βαφέα, έναν ξυλουργό, από άλογα, από βοηθητικούς ηθοποιούς…» σημείωσε.

Δείτε φωτογραφίες από τα τελευταία γυρίσματα της σειράς στην Αθήνα:

  

Back to top button
Close
Close