MUST Read

Η πολιτική έχει τους κύκλους της

Δen  είναι μόνο τα πρωτοπαλίκαρα του Βαγγ. Μαρινάκη… Να, αποστάσεις παίρνει και ο καθ’ όλα μετρημένος Αλέξης Παπαχελάς, διευθυντής της «Καθημερινής» του Γ. Αλαφούζου: Για να μην τρελαθούμε εντελώς, η χώρα δεν χρειάζεται πάλι εκλογές. Η χώρα χρειάζεται μια σοβαρή κυβέρνηση και μια σοβαρή αντιπολίτευση, που μπορεί να πείσει ότι είναι έτοιμη να κυβερνήσει όταν με το καλό ξαναγίνουν εκλογές.

Για  να συνεχίσει: Προς το παρόν, έχουμε μια κυβέρνηση που δεν κατάλαβε πόσο σημαντική ήταν η τραγωδία των Τεμπών για τον μέσο Έλληνα πολίτη. Οχυρώθηκε πίσω από το «ανθρώπινο λάθος» και το επιχείρημα πως «ατυχήματα με τρένα συμβαίνουν και στις πιο σοβαρές χώρες, παντού και πάντα». Πίστεψε ότι ο θυμός θα παραγραφόταν με την εκλογική νίκη της. Έπεσε έξω, γιατί κάθε Έλληνας γονιός ταυτίστηκε με όσους είχαν τη δικαιολογημένη απαίτηση να φθάσουν σώα τα παιδιά τους στη Θεσσαλονίκη.

Η δημοσιογραφική έρευνα έδειξε ότι το ανθρώπινο λάθος ήταν απόρροια συσσωρευμένων παθογενειών, φαυλότητας, διαφθοράς, κακοδιαχείρισης. Η κυβέρνηση δεν τα άγγιξε όλα αυτά και πλήρωσε το τίμημα. Σε κάθε περίπτωση, τα Τέμπη δεν ξεχάστηκαν και η κυβέρνηση έμοιαζε να ήθελε να ξεχαστούν με το ζόρι, γεγονός που κλιμάκωσε τον θυμό και γιγάντωσε τη δυσπιστία. Εργαλειοποίηση προφανώς και υπήρξε. Αλλά δεν έκανε τη διαφορά. Η πολιτική έχει τους κύκλους της και η απόλυτη πολιτική και επικοινωνιακή κυριαρχία μπορεί να γίνει μπούμερανγκ. (Α, απόλυτη επικοινωνιακή κυριαρχία… Κληρονομικό χάρισμα θα είναι.)
ε.

Back to top button
Close
Close