Ειδήσεις

«Η Ονειρούπολη βρίσκεται υπό κατασκευή» – Μετέωρη η φετινή Ονειρούπολη

Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων, προκειμένου να συζητηθεί η φετινή διοργάνωση της Ονειρούπολης. Στη σύσκεψη ανακοινώθηκε η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να μην πραγματοποιηθεί φέτος η γνωστή εκδήλωση της Ονειρούπολης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η Δημοτική Αρχή πρότεινε αντί για την Ονειρούπολη να τοποθετηθεί μια γιγαντοοθόνη και να γίνει στολισμός και φωτισμός στο κέντρο της πόλης, με την τοποθέτηση ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου και δύο οικίσκων στην πλατεία Ελευθερίας. Στις εισόδους του Δημοτικού Κήπου θα υπάρχει το μήνυμα «η Ονειρούπολη βρίσκεται υπό κατασκευή».
Τα «Χ» ζήτησαν την άποψη της επιφορτισμένης με τη διοργάνωση της Ονειρούπολης Αντιδημάρχου, κ. Αναστασίας Τόλιου, όπως και απαντήσεις σχετικά με την προοπτική διοργάνωσης της φετινής εκδήλωσης. Η κα Τόλιου από την πλευρά της έκανε γνωστό ότι για τα θέματα αυτά θα παραχωρηθεί συνέντευξη τύπου σήμερα το πρωί (και προφανώς εκεί θα παρατεθούν αυτά τα ζητήματα).

Για τη συνάντηση της διαπαραταξιακής και τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε για τη φετινή Ονειρούπολη, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πόλη + Ζωή» κ. Μιχάλης Μλεκάνης δήλωσε χθες στα «Χ» ότι: «Η Δημοτική Αρχή δεν μας έδωσε να καταλάβουμε τι ακριβώς σκέπτεται για τη φετινή Ονειρούπολη. Πέρασαν τέσσερις μήνες από την προηγούμενη συνάντηση της διαπαραταξιακής και η εισήγηση που έγινε προχθές ήταν στην ουσία να μην γίνει η Ονειρούπολη, αλλά να στηθεί μια γιγαντοοθόνη και να υπάρχουν ειδοποιήσεις ότι όλα είναι υπό κατασκευή και ότι γίνεται προετοιμασία για την Ονειρούπολη της επόμενης χρονιάς. Η δική μας άποψη είναι να γίνουν όσα επιτρέπονται, με τους όρους που συνεχίζει να λειτουργεί η τοπική οικονομία και η τοπική κοινωνία, σύμφωνα με τους υγειονομικούς περιορισμούς που ισχύουν για την αποφυγή της μετάδοσης του κορωνοϊού. Για παράδειγμα, εφόσον τα καταστήματα λειτουργούν, να επιτρέπεται να λειτουργήσουν κάποια σπιτάκια. Να επιτρέπεται, επίσης, να λειτουργήσουν κάποιες δράσεις. Ό,τι δεν απαγορεύεται, με όλους τους περιορισμούς και τις προφυλάξεις που προβλέπονται, πρέπει να γίνει. Πρέπει να δείξουμε ότι η Ονειρούπολη είναι και θέλουμε να παραμείνει η πρώτη και μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή με τα συγκεκριμένα δεδομένα που θα ισχύουν κατά την περίοδο διεξαγωγής της. Σε ό,τι αφορά τη γιγαντοοθόνη που σχεδιάζεται να τοποθετηθεί φέτος, δεν καταλαβαίνουμε τι σκοπό εξυπηρετεί. Η εισήγηση που έκανε η Δημοτική Αρχή θεωρούμε ότι είναι γι’ αυτήν αναγκαστική επιλογή, διότι δεν ετοίμασε έγκαιρα και στον προβλεπόμενο χρόνο αυτά που έπρεπε. Δεν προχώρησε τη διαδικασία για τον τρόπο διεξαγωγής της χριστουγεννιάτικης αγοράς, για τον τρόπο των δημοπρατήσεων των εμπορικών δράσεων αλλά και για τη διαδικασία ανάθεσης των υπηρεσιών, των προμηθειών και εργασιών που απαιτούνται για την Ονειρούπολη. Γι’ αυτό και περιορίζουν τις φετινές δράσεις σε δυο αναθέσεις, μια για την γιγαντοοθόνη και μια για δυο οικίσκους που θα κατασκευαστούν. Εμείς λέμε ότι το μήνυμα της Ονειρούπολης πρέπει να είναι και φέτος αισθητό σε όλη την Ελλάδα, ανεξάρτητα από την πανδημία, αλλά με όλα όσα προβλέπονται για τις προφυλάξεις που πρέπει να ληφθούν».

Back to top button
Close
Close