MUST Read

Η ομιλία του Λευτέρη Αβραμόπουλου στη συνάντηση για τα Παγκόσμια Γεωπάρκα

«Είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε τις μεγάλες ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας για την περιοχή μας μετά την επίσημη αναγνώριση του Γεωπάρκου Μετεώρων – Πύλης ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO» τόνισε ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στην εκδήλωση με θέμα «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO: Η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα» που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση της Προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO Αικατερίνης Τζιτζικώστα.

«Όλοι μαζί Περιφέρεια Θεσσαλίας, Επιμελητήριο Τρίκαλων, ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε., Δήμος Πύλης και Δήμος Μετεώρων ενώνουμε δυνάμεις αξιοποιούμε ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο, καθώς τα Γεωπάρκα μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη στην περιοχή μας» υποστήριξε ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε

«Στόχος είναι στο εξής μέσα από τον σεβασμό  στο περιβάλλον  να προαχθεί η βιώσιμη ανάπτυξη  με την ταυτόχρονη  ανάδειξη της περιοχής μας   των ντόπιων παραδοσιακών προϊόντων,   της ιστορίας και  του πολιτισμού του τόπου  αναπτύσσοντας  παράλληλα τον υπεύθυνο τουρισμό,   δηλαδή τον γεωτουρισμό που είναι πλέον μια αναγνωρισμένη   στη χώρα μας μορφή  τουρισμού της υπαίθρου».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος Μετεώρων σημείωσε «η σημερινή συνάντηση είναι πολύ σημαντική για εμάς καθώς το Γεωπάρκο μας βρίσκεται σε εμβρυϊκό στάδιο και μέσα από τις σημαντικές ομιλίες αναγνωρισμένων επιστημόνων όπως του Προέδρου του Παγκοσμίου Δικτύου Γεωπάρκων κ. Νικόλαου Ζούρου έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε καλές πρακτικές και δράσεις αλλά και προγράμματα που σχεδιάστηκαν σε άλλα Γεωπάρκα όχι μόνο της χώρας αλλά και παγκόσμια και έφεραν αποτέλεσμα. Ως Δήμος Μετεώρων θα είμαστε στην πρώτη γραμμή αυτής της μεγάλης προσπάθειας προκειμένου η περιοχή μας να μπει δυναμικά και να πρωταγωνιστήσει στον παγκόσμιο χάρτη των Γεωπάρκων».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη οι Περιφερειάρχες Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας και Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, καθώς και πολλοί Δήμαρχοι που στα διοικητικά όρια των  Δήμων τους βρίσκονται Γεωπάρκα.

Back to top button
Close
Close