Τρίκαλα

Η ξεχωριστή έκθεση-εκδήλωση της Έλενας Μαγκούτα “Γυναίκες του Κόσμου” για την βια κατά των γυναικών

Για όσους γνωρίζουν η επαγγελματίας Τρικαλινή, φωτογράφος Λένα Μαγκούτα αποτελεί κάτι ξεχωριστό στον χώρο της δουλειάς. Σε συνάρτηση με το ταλέντο της  για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με μεγάλα ειδησεογραφικά περιοδικά καλύπτοντας φωτογραφικά ρεπορτάζ από υποβαθμισμένες περιοχές της Αφρικής .  Εαν και σήμερα απόλυτα καταξιωμένη επαγγελματικά και κοινωνικά  ως άμεσα ευαισθητοποιημένη και ίσως επηρεασμένη από τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στα μάτια της εκείνο τον καιρό της δουλειάς,  θεώρησε σκόπιμο να παρουσιάσει αυτό το εξαιρετικό υλικό και στο Τρικαλινό κοινό θέλοντας να μοιραστεί  τα ταξίδια της συστήνωντας τις πραγματικές ηρωίδες και αγωνίστριες .

Σε συνεργασία με το κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών και μέσα από μια ειδική εκδήλωση με θέμα Οι “Γυναίκες του Κόσμου” αποκάλυψε τι πραγματικά συμβαίνει στις τριτοκοσμικές  χώρες και πως εκτυλίσσεται η καθημερινότητα για τον πονεμένο λαό αυτών των Κρατών παρουσιάζοντας παράλληλα ένα πρόβλημα που εδώ και αιώνες, επιζητά αυστηρά την λύση του¨, αναφέροντας χαρακτηριστικά :  Η βία κατά των γυναικών είναι η πιο ντροπιαστική παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ίσως η πλέον διαβρωτική. Δε γνωρίζει όρια γεωγραφικά, πολιτισμικά ή σχετικά με τον πλούτο. Για όσο συνεχίζεται δεν μπορούμε να μιλάμε για αληθινή πρόοδο προς την ισότητα, την ανάπτυξη και την ειρήνη.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ένα ενδιαφέρον κοινό που κατέκλυσε την αίθουσα του Μουσείου Τσιτσάνη ενώ η Ελευθερία Τζουβάρα ως νομική σύμβουλος του  Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας  στα Τρίκαλα κατέθεσε τις απόψεις της για την ξεχωριστή ημέρα:  Σήμερα, 25 Νοεμβρίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών  αλλά και κάθε μέρα, όλοι μαζί στέλνουμε το μήνυμά μας Κατά της Βίας εναντίον των Γυναικών. Κάθε γυναίκα έχει αναφαίρετο δικαίωμα στη ζωή, στην ελευθερία, στη σωματική και ψυχική ακεραιότητα, στην ίση αντιμετώπιση και προστασία από το νόμο. Θέλω να απευθυνθώ σε κάθε γυναίκα που δέχεται οποιασδήποτε μορφής βία και να της πω, πως δεν είναι μόνη, δεν είναι η μόνη! Είμαστε εδώ, δίπλα της, αρωγοί και συμπαραστάτες, για να τη βοηθήσουμε να σπάσει τον κύκλο της Βίας.Ο Κώστας Πρεκατές ιδιοκτητης της γνωστού Ξενοδοχείου και ταβέρνας στην Ελάτη ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ με την Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη  Η Δικηγόρος Ελευθερία Τζουβάρα με την Αλεξάνδρα Τάμπου εκδότης του περιοδικού ΙΔΕΕΣ και συνεργαζόμενη με την Λένα Μαγκούτα  Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 2/12 και θα είναι ανοικτή στο κοινό τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου Τσιτσάνη. ΛΕΝΑ ΜΑΓΚΟΥΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΖΟΥΒΑΡΑ  Ανάμεσα στις δυο ομιλήτριες ο Τοπογράφος Μηχανικός και στέλεχος του ΚΙΝΑΛ στα Τρίκαλα Γιάννης Τριγώνης

Back to top button
Close
Close