Beauty experts

Η νέα τεχνική βαφής μαλλιών που υπόσχεται εντελώς φυσικό αποτέλεσμα


Το ombré το αγαπήσαμε όλοι όταν υιοθετήθηκε σαν τεχνική από τους κορυφαίους hairstylists παγκοσμίως.

Ήταν κάτι σαν μία απάντηση στο θέμα ριζικής αλλαγής που αναζητούν πολλές γυναίκες, όταν βρίσκονται στο κομμωτήριο. Το 2023 υπάρχει μία πιο εξελιγμένη τεχνική, την οποία θεωρώ ότι θα αγαπήσουμε και θα αγκαλιάσουμε, όπως ακριβώς συνέβη με το ombré. Ο λόγος για το… sombré.

Σκεφτείτε το ως τη μικρή αδερφή του ombré, με κάποιες μικρές μεν, σημαντικές ωστόσο διαφορές.

Κάθε σεζόν το εγχειρίδιο των τεχνικών, των όρων και των τάσεων μαλλιών εμπλουτίζεται. Εάν έχετε ασχοληθεί ποτέ με το χρώμα των μαλλιών σας, είναι πολύ πιθανό να έχετε ακούσει αυτές τις τρεις λέξεις ombrébalayage και sombré. Είναι όλες τεχνικές εφαρμογής χρώματος μαλλιών -αλλά διαθέτουν βασικές διαφορές.

Το ombré είναι όταν το χρώμα των μαλλιών ξεκινάει σκούρο στις ρίζες και γίνεται πιο ανοιχτό από τη μέση έως τις άκρες. Με το ombré, μπορείτε να δείτε καθαρά τη χρωματική διαβάθμιση. Το sombré είναι μια πιο διάχυτη εκδοχή ενός ombré, ενώ το balayage είναι μια πιο ελεύθερη τεχνική που δουλεύεται σε μικρές τούφες, έτσι ώστε να είναι εντελώς φυσικό το αποτέλεσμα, σαν να μας έχει ανοίξει τα μαλλιά ο ήλιος.

Σε αντίθεση με το ombré που λειτουργούσε καλύτερα για τις μελαχρινές στο παρελθόν, το sombré λειτουργεί πραγματικά για όλους. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τις σκούρες ξανθές να γίνονται πιο ανοιχτές, χωρίς να αλλάζουν το φυσικό τους χρώμα.

Ονομάζεται sombré επειδή είναι ένα πολύ λεπτό ombre, υιοθετεί αυτήν την ντεγκραντέ εμφάνιση που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε, αλλά σκεφτείτε ότι είναι πιο απαλό. Ενώ, με τα μαλλιά ombre, μπορεί να δείτε το χρώμα να αλλάζει τρεις ή τέσσερις αποχρώσεις πιο φωτεινό στα μεσαία μήκη και τις άκρες, στο sombre οι χρωματικές αλλαγές είναι σε δύο επίπεδα και ταιριάζουν τέλεια με τη βάση, για ένα σχεδόν εντελώς φυσικό αποτέλεσμα.

Back to top button
Close
Close