MUST ReadΠολιτισμός

Η Μύκονος με τον φακό του Trikalaidees, μετά από δυο εικοσιτετράωρα στο νησί με τα καλύτερα frame

Δεν θέλω πια να γράφω για τη Μύκονο. Με το που πληκτρολογώ το όνομά της, νομίζω πως αυτομάτως έχω βγάλει ένα κουβά τροφή για να ταΐσω τα trolls. Ό,τι κι αν γράψεις για τη Μύκονο, ακόμη κι αν είναι τόσο προσγειωμένο όσο ετούτο εδώ το άρθρο του Κώστα Καίσαρη για την «άλλη» Μύκονο, από κάτω μαζεύονται μιλιούνια οι haters, σαν σκουλήκια που νομίζουν πως τρώνε το πτώμα ενός νησιού που βέβαια ποτέ δεν πεθαίνει. Εν μέρει, καταλαβαίνω το μένος: οι Έλληνες δεν είμαστε και πολύ θετικά διακείμενοι απέναντι σε ότι μας φαίνεται «ξένο». Και, πράγματι, είναι οφθαλμοφανές πως η Μύκονος δεν μοιάζει με τα άλλα μας νησιά. Για την ακρίβεια, η Μύκονος δεν είναι Ελλάδα – ή, καλύτερα, όπως πολύ σωστά έγραψε ο Καίσαρης, η Μύκονος είναι το Βατικανό της Ελλάδας.

Είναι ένα κράτος εν κράτει που δεν «νιώθει» από κρίση, δεν καταλαβαίνει από capital controls και το πιθανότερο είναι κάποια στιγμή να τυπώσει το δικό της νόμισμα με έμβλημα τον πελεκάνο για να ησυχάσουμε.

Και παρότι εμείς βαρεθήκαμε να γράφουμε τα αυτονόητα – ότι δηλαδή η Μύκονος είναι η καλλονή των Κυκλάδων, ένα σπάνιας ομορφιάς νησί με ανεξήγητη ενέργεια και διεθνή ακτινοβολία (και αυτό – για αναρωτήσου! – είναι άραγε τυχαίο;), οι haters δεν βαριούνται καθόλου να αφήνουν comments με ρητορικές ερωτήσεις εμείς επιλέξαμε να δημιουργήσουμε ένα βίντεο με εικόνες και στιγμές που καταγράψαμε στην επίσκεψή μας στο νησί στις αρχές Σεπτεμβρίου και από εκεί και μετά οι εντυπώσεις δικές σας …..

Back to top button
Close
Close