Τρίκαλα

Η Μαρίνα Κοντοτόλη στην τελετή αποφοίτησης του Γενικού Εσπερινού Λυκείου Τρικάλων

 

Μια ξεχωριστή και βαθιά συγκινητική βραδιά έζησαν μαθητές, εκπαιδευτικοί, απόφοιτοι και η ίδια η Μαρίνα Κοντοτόλη, η οποία επέστρεψε στο Γενικό Εσπερινό Λύκειο Τρικάλων, το σχολείο όπου φοίτησε,γεμάτη συναισθήματα και μνήμες από τα χρόνια στα θρανία.

Η καλοκαιρινή γιορτή και τελετή αποφοίτησης πραγματοποιήθηκε παρουσία της βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαρίνας Κοντοτόλη, η οποία δεν προσήλθε ως πολιτικός, αλλά ως πρώην μαθήτρια που, όπως η ίδια ανέφερε, πέρασε από τα ίδια μονοπάτια:

«Δεν είμαι εδώ ως πολιτικός. Είμαι εδώ ως μαθήτρια που είχε το ίδιο άγχος, τις ίδιες ανησυχίες, τα ίδια όνειρα.

Με προβλήματα, με υποχρεώσεις, με πίεση. Αλλά πήρα τη μεγάλη απόφαση, στα 38 μου χρόνια, να επιστρέψω και να συνεχίσω το σχολείο». Με ειλικρίνεια και συγκίνηση, μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές του Εσπερινού, τονίζοντας:

«Ξέρω τις θυσίες που κάνετε. Ξέρω τι σημαίνει να έχεις παιδιά, οικογένεια, δουλειές, προβλήματα και να έρχεσαι στο σχολείο το βράδυ με πείσμα. Να είστε περήφανοι.

Να βλέπετε τον εαυτό σας όπως πραγματικά είναι: δυνατός. Και μην αφήσετε ποτέ κανέναν να σας πει πως δεν αξίζετε. Δεν υπάρχει «πολύ αργά». Υπάρχει μόνο πολύ θάρρος. Και το έχετε.

Μακάρι να μπορούσα να σας κοιτάξω έναν έναν στα μάτια και να σας πω: Μπράβο. Μην τα παρατήσετε. Προχωρήστε. Έχετε δύναμη μέσα σας που δεν φαντάζεστε.Γιατί στο τέλος, δεν είναι ο τίτλος που μετράει. Είναι η διαδρομή. Και η δική σας είναι ηρωική».

Η κ. Κοντοτόλη μοιράστηκε και τη δική της προσωπική εμπειρία: «Ξέρω και ξέρετε  πολύ καλά γιατί έρχεστε εδώ κάθε βράδυ. Γιατί έχετε το δικαίωμα να συνεχίσετε, να ελπίζετε, να ονειρευτείτε, να πιστέψετε στους εαυτούς σας. Δεν είναι τίποτα εύκολο. Ούτε για εσάς ήταν, ούτε για μένα. Ήταν βράδια που δεν κρατιόμουν από την κούραση. Στιγμές που αναρωτήθηκα αν θα τα καταφέρω. Αλλά συνέχισα. Και στο τέλος, πέτυχα. Πέρασα στο πανεπιστήμιο. Το τελείωσα. Και σήμερα, σας μιλάω από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων.

Όχι επειδή ήμουν η καλύτερη. Αλλά επειδή δεν τα παράτησα. Όπως κι εσείς που ενώ μπορείτε να τα παρατήσετε, είστε εδώ και συνεχίζετε. Είχα δίπλα μου σπουδαίους ανθρώπους. Οι καθηγητές ήταν στήριγμα τότε, όπως είναι και για εσάς σήμερα».

Η ατμόσφαιρα της εκδήλωσης ήταν θερμή, γεμάτη συγκίνηση, αλληλεγγύη και ανθρώπινη σύνδεση. Μαθητές, απόφοιτοι, καθηγητές και φίλοι του σχολείου μοιράστηκαν στιγμές και αναμνήσεις, επιβεβαιώνοντας ότι το Γενικό Εσπερινό Λύκειο Τρικάλων δεν είναι απλώς ένας εκπαιδευτικός θεσμός, είναι χώρος ζωής, δύναμης και αξιοπρέπειας.

«Να έχετε δύναμη για να μπορείτε να συνεχίσετε. Είναι το ωραιότερο δώρο που κάνετε στον εαυτό σας. Για μένα, αυτό το σχολείο θα είναι πάντα το σπίτι μου. Σας ευχαριστώ που μου θυμίζετε τι αξίζει στη ζωή. Σας ευχαριστώ που είστε το φως σε μια εποχή δύσκολη.

Και σας υπόσχομαι: Θα είμαι πάντα στο πλευρό σας, όχι μόνο ως βουλευτής, αλλά ως μαθήτρια, ως μία από εσάς».

Back to top button
Close
Close