Ειδήσεις

Η κυβέρνηση εισέρχεται τυπικά στο κρίσιμο μονοπάτι “επιβεβαίωσης των υψηλών προσδοκιών”

Μπορεί να μην έχει κλείσει ακόμα η παρένθεση της πανδημίας, όμως για την κυβέρνηση έχει μπει τελεία στις έκτακτες συνθήκες της οικονομίας μετά και το άνοιγμα των δραστηριοτήτων και του τουρισμού. Τα μηνύματα από το Μαξίμου δείχνουν  στροφή πλέον στις μεταρρυθμίσεις, την κοινωνική ατζέντα και φυσικά το βάρος πέφτει στην υλοποίηση του σχεδίου ανάκαμψης και της διαχείρισης των πόρων ύψους 7,5 δισ. Ευρώ για το 2021. Έως το τέλος Μαΐου θα έχουν επαναλειτουργήσει σχεδόν όλοι οι κλάδοι και ο Ιούνιος βρίσκει τη χώρα “ανοιχτή” γεγονός που τροφοδοτεί τα σενάρια ενός ανασχηματισμού “επανεκκίνησης” όπου φέρεται νέα πρόσωπα να αναλαμβάνουν να τρέξουν τα χαρτοφυλάκια της “επόμενης ημέρας”.

Αν και από κυβερνητικά χείλη διαψεύδεται ο ανασχηματισμός, πολλοί κρίνουν ότι ο πρωθυπουργός θα αναζητήσει έναν ουδέτερο πολιτικό χρόνο που θα του δώσει τη δυνατότητα να κάνει την επανεκκίνηση που επιδιώκει. Ισως με το άνοιγμα του τουρισμού, τους μαζικούς εμβολιασμούς και το τείχος ανοσίας που κτίζεται καθημερινά, αυτός ο χρόνος να ήταν ιδανικός προς το τέλος Ιουνίου. Γιατί; Ισως γιατί η επέτειος από τα 2 χρόνια της νίκης της Νέας Δημοκρατίας να έδινε και τους πολιτικούς συμβολισμούς που θα ήθελε το Μέγαρο Μαξίμου.

Η κυβέρνηση εισέρχεται τυπικά στο κρίσιμο μονοπάτι “επιβεβαίωσης των υψηλών προσδοκιών” και έρχεται αντιμέτωπη με την υλοποίηση όλων όσων έχει προαναγγείλει, αφού έχει καλλιεργήσει και συνεχίζει να καλλιεργεί προσδοκίες τόσο στο μέτωπο των εμβολιασμών, όσο και στην αισιοδοξία για την πορεία της οικονομίας και ειδικά για τον τουρισμό. Το επόμενο εξάμηνο αποτελεί τη “γέφυρα” προς την εποχή μετά την πανδημία και η κυβέρνηση περνά στη φάση “αξιολόγηση”.

Back to top button
Close
Close