Business News

Η κατοικία μας..είναι ένα περιουσιακό στοιχείο μεγάλης αξίας μάθετε πως θα το ασφαλίσετε σωστά!

Η κατοικία μας.. το σπίτι μας … είναι ένα περιουσιακό στοιχείο μεγάλης χρηματικής και συναισθηματικής αξίας και είναι πολύ σημαντικό να έχουμε φροντίσει για την ασφάλειά της.

Σε αρκετές περιπτώσεις, η ασφάλεια κατοικίας είναι υποχρεωτική επειδή έχει αποκτηθεί με στεγαστικό δάνειο και ονομάζεται ασφάλεια ενυπόθηκης κατοικίας.katoikia

Με τη σύναψη ενός στεγαστικού δανείου, ο πελάτης έχει υποχρέωση προς την τράπεζα να ασφαλίσει το ακίνητο που είναι υποθηκευμένο βάσει των καλύψεων που ζητάει η τράπεζα.

Βάση της Εγκυκλίου 462 της Τράπεζας της Ελλάδος, δεν είσαι υποχρεωμένος να το ασφαλίσεις μέσω της τράπεζας που σου χορήγησε το δάνειο, αλλά έχεις το δικαίωμα

να επιλέξεις ελεύθερα ασφαλιστική εταιρεία και ασφαλιστικό σύμβουλο  αρκεί το ασφαλιστήριο να πληροί τις καλύψεις που αναφέρονται στη δανειακή σύμβαση.

Αν έχεις  ασφαλίσει του ακίνητό σου μέσω της τράπεζας που σου χορήγησε το στεγαστικό δάνειο, είναι αναφαίρετο δικαίωμα σου στην ανανέωση του συμβολαίου, να αλλάξεις ασφαλιστική εταιρεία και να επιτύχεις έτσι φθηνότερα ασφάλιστρα με τις ίδιες καλύψεις.

Οφείλεις  να προσκομίσεις το νέο ασφαλιστήριο τουλάχιστον ένα μήνα πριν, ώστε να μην  τραβήξουν χρήματα από τον τραπεζικό σου λογαριασμό!

Για την ορθή περιγραφή , το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο τον όρο του ενυπόθηκου δανειστή αλλά και την παράδοση του συμβολαίου στη τράπεζα …θα φροντίσουμε εμείς !

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΚΟΡΛΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Α Σ Φ Α Λ Ε Ι Ε Σ

ΑΜΑΛΙΑΣ & ΠΑΠΠΑ 11, ΤΡΙΚΑΛΑ τ.2431076063 κ.6944443359

Back to top button
Close
Close