MUST ReadΤρίκαλα

Η Ελενα Ράπτη κοσμεί το εξώφυλλο του Περιοδικού Ιδέες και μιλά για τη νέα της ζωή.

Μια γυναίκα σήμερα μπορεί να καταφέρει ότι πραγματικά επιθυμεί.

 

Η Βουλευτής Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη διανύει τον πρώτο χρόνο έγγαμου βίου. Παντρεύτηκε κρυφά, το ανακοίνωσε μετά από μερικούς μήνες και σε μια εκ βαθέων συνέντευξη μιλά για τη νέα της ζωή. Η Έλενα Ράπτη αποκλειστικά για τη Θεσσαλία φωτογραφήθηκε για το περιοδικό ΙΔΕΕΣ στα γιορτινά Τρίκαλα, και στο Μύλο των Ξωτικών πιο λαμπερή από ποτέ…απαντά σε όλα στην Αλεξάνδρα Τάμπου! 

O πολλαπλός ρόλος της γυναίκας στη σύγχρονη εποχή σας αγχώνει; Εργαζόμενη, σύζυγος και μητέρα αργότερα. Σας ενδιαφέρει περισσότερο η επιτυχία στη δουλειά ή στο να χτίσετε μια όμορφη οικογένεια.

Μία γυναίκα σήμερα μπορεί να καταφέρει ό,τι πραγματικά επιθυμεί. Επαγγελματικά αισθάνομαι ότι δίνω κάθε μέρα το μέγιστο που μπορώ. Ωστόσο φιλοδοξώ να ανταποκριθώ επάξια και στο ρόλο της συζύγου και θεού θέλοντος της μητέρας.

… φιλοδοξώ να ανταποκριθώ επάξια και στο ρόλο της συζύγου και θεού θέλοντος της μητέρας.

Μέσα από την στοχευμένη καμπάνια και την δράση της εκστρατείας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» στην Ελλάδα, είστε ευχαριστημένη με την ευαισθητοποίηση του κοινού;

Κάθε φορά που απευθύνομαι σε γονείς και παιδιά αντιλαμβάνομαι την τεράστια απήχηση της καμπάνιας  «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ». Έχουμε προλάβει πολλά δυσάρεστα γεγονότα και έχουμε δώσει τη δύναμη σε πολλά παιδιά να βγουν μπροστά και να μιλήσουν. Η ευαισθητοποίηση του κοινού είναι πραγματικά τεράστια και αυτό μου δίνει την ώθηση να συνεχίσω με μεγάλο σθένος τον αγώνα για την ενημέρωση για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Θα θέλετε με τη νέα χρονιά να αξιοποιηθείτε από τον Πρωθυπουργό σε μια θέση κλειδί της Νέας Κυβέρνησης;

Έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό της χώρας μας για κάθε επιλογή του, αισθάνομαι πως στη δική του στρατηγική υπάρχει ρόλος για όλους, ώστε να προσφέρουμε στον κοινό αγώνα να ανταπεξέλθουμε στην εμπιστοσύνη των πολιτών. Προσωπικά, νιώθω περήφανη για τη συνέπεια, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα του Πρωθυπουργού.

Πώς βλέπετε τις πρώτες ημέρες διακυβέρνησης ;

Δεν θα υπερβάλλω καθόλου εάν σας πω ότι είμαι πραγματικά περήφανη για τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης της αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας.  Μάλιστα, πιστεύω ότι και ο ελληνικός λαός  αφουγκράζεται με τον ίδιο τρόπο την θετική αλλαγή και την νέα σελίδα που έχει γυρίσει η χώρα μας.

Σας πηγαίνει πολύ ο έγγαμος βίος; Τι νιώθετε ότι έχει αλλάξει στην προσωπική σας ζωή.

Το νέο αυτό κεφάλαιο της ζωής μου με βρίσκει πιο συνειδητοποιημένη και πιο ήρεμη. Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στην καθημερινότητα μου, προστέθηκαν μόνο νέα σχέδια και όνειρα για το κοινό μας μέλλον.

Καταφέρατε να κρατήσετε τα φώτα μακριά από τον γάμο σας. Θεωρείτε επικίνδυνη την δημοσιότητα, ή με τον καιρό μπορείτε να χειρίζεστε τα δημοσιεύματα;

Συνήθως δεν τα καταφέρνουμε, είναι η αλήθεια. Βλέπω συχνά σχετικές δημοσιεύσεις σε διάφορα έντυπα, ωστόσο ο γάμος μας είναι ένας γάμος σαν όλους τους άλλους. Πιστεύω πως υπάρχουν ειδήσεις πιο ενδιαφέρουσες και σημαντικές  από τις φωτογραφίες και τα νέα για το γάμο μας.

Είσαστε ένα εντυπωσιακό ζευγάρι. Πώς είναι να δουλεύεις με τον σύντροφο σου ;

Όταν υπάρχει σεβασμός και κατανόηση, όλα κυλούν όμορφα.

Χρειάζονται αμοιβαίες υποχωρήσεις για μια κοινή ανέφελη …πορεία;

Σε όλες τις διαπροσωπικές μας σχέσεις ενίοτε πρέπει να κάνουμε και υποχωρήσεις. Αυτό νομίζω πως είναι το βασικό συστατικό για μία κοινή πορεία.

Αγαπάτε την γενέτειρα σας την Θεσσαλονίκη …αλλά πρόσφατα μια άλλη πόλη έκλεψε την καρδιά σας, τα Τρίκαλα. Ισχύει αυτό;

Η Θεσσαλονίκη είναι η βάση μου, η πόλη μου και βρίσκεται και θα βρίσκεται για πάντα στην καρδιά μου. Χάρη στον Κίμωνα αλλά και την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» γνώρισα και τα όμορφα Τρίκαλα, τα οποία επισκεπτόμαστε αρκετά συχνά. Από την Εκστρατεία ενημέρωσης «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» στα Τρίκαλα

Aς επιστρέψουμε στο κλίμα των γιορτών, μιας και βρισκόμαστε στα στολισμένα και γιορτινά Τρίκαλα. Ποιο θα ήταν για εσάς το ιδανικό δώρο για τις γιορτές;

Υγεία και όμορφες στιγμές με την οικογένειά μου και τους αγαπημένους μου φίλους, τρώγοντας Χριστουγεννιάτικα γλυκά! Για εμένα η οικογένεια και η αγάπη είναι το μεγαλύτερο δώρο και το πραγματικό μήνυμα των Χριστουγέννων.

Διάβασα κάπου τη φράση: «Οι άνθρωποι μας είναι οι γιορτές μας». Συμφωνείτε;

Συμφωνώ απόλυτα με αυτήν την φράση και όσο περνούν τα χρόνια το πιστεύω ακόμα περισσότερο.

Τέλος, θα ήθελα να μας δώσετε την προσωπική σας ευχή για τη νέα χρονιά

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου υγεία, αγάπη, και πίστη σε όλο τον κόσμο. Το μήνυμα των Χριστουγέννων είναι το μήνυμα της αγάπης του Θεού προς τους ανθρώπους, κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε.

 

Φωτογράφος, Λένα Μαγκούτα, Ενδυματολόγος Τζίνα Λουλέ

Hair Κομμωτήριο Μαρία Ζιώγου[Ziogkou fog Hair- Make-up Εύα Καρανίκα

Shops Mπάλιας shoes, Workshop clothes, VaBene, Capriccio, Alma Gallery accessories.

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία της φωτογράφησης, το E-Trikala και το Μύλο των Ξωτικών και το Cine-cafe του Μύλου και ιδιαίτερα την κα Νόρα Σκρέκα. 

Back to top button
Close
Close