ΕπιχειρείνΥγεία/fitness

Η ειδικός Δερματολόγος- Αφροδισιολόγος Δρ. Μαλαματή Αδάμου – Γιαννούση μας συμβουλεύει!

Η ειδικός Δερματολόγος- Αφροδισιολόγος Δρ. Μαλαματή Αδάμου-Γιαννούση παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Ideesmagazine, την συναντήσαμε στο νέο της ιατρείο στα Τρίκαλα.

-Μετά από 10 χρόνια εκπαίδευσης και εργασίας στη Γερμανία αποφασίσατε να επιστρέψετε στη γενέτειρα σας, πως ήρθε η απόφαση αυτή ;
Μετά από δέκα χρόνια εργασιακής εμπειρίας στη Γερμανία θεώρησα ότι είχα κλείσει τον κύκλο μου στο εξωτερικό και ότι είχα καταφέρει όσα είχα θέσει ως στόχο. Πλέον βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να μοιραστώ μαζί σας την δημιουργία στα Τρίκαλα ενός ανθρωποκεντρικού, υπερσύγχρονου ιατρείου με μηχανήματα και λέιζερ τελευταίας τεχνολογίας όπου θα εφαρμόζονται τα πιο αποτελεσματικά θεραπευτικά πρωτόκολλα. Θα δώσω ιδιαίτερη έμφαση τόσο στην κλινική , όσο και αισθητική Δερματολογία καθώς επίσης στη Δερματοχειρουργική και την Παιδοδερματολογία.
Αφού αποφοίτησα από την ιατρική σχολή του ΑΠΘ, ολοκλήρωσα την ειδικότητα μου στη Δερματολογία – Αφροδισιολογία καθώς και εκπαιδεύτηκα στην Αλλεργιολογία και Φλεβολογία στο Πανεπιστημιακο νοσοκομείο Klinikum Lippe OWL της Γερμανίας. Επιπλέον εργάστηκα σε ιδιωτικές κλινικές της περιοχής της Στουτγκάρδης και της Κολωνίας.

-Εξέταση & Χαρτογράφηση σπίλων κάτι πρωτοποριακό για την πόλη μας. Η έγκαιρη διάγνωση των επικίνδυνων σπίλων από Δερματολόγο σώζει ζωές;

Έχοντας μια πολυετή εμπειρία στη Γερμανία σε αυτόν τον τομέα, θα πραγματοποιώ στο ιατρείο μου με μεγάλη ακρίβεια τη χαρτογράφηση του δέρματος με σκοπό την ανίχνευση ύποπτων σπίλων και καρκινωμάτων του δέρματος. Πρόκειται για μια απαραίτητη προληπτική εξέταση καθώς είναι σημαντικό να τονίσουμε οτι ο καρκίνος του δέρματος, συμπεριλαμβανομένου και του μελανώματος, εφόσον διαγνωστεί εγκαίρως και σωστά μπορεί να είναι στην συντριπτική του πλειοψηφία ιάσιμος.
τομέα, θα πραγματοποιώ στο ιατρείο μου με μεγάλη ακρίβεια τη χαρτογράφηση του δέρματος με σκοπό την ανίχνευση ύποπτων σπίλων και καρκινωμάτων του δέρματος. Πρόκειται για μια απαραίτητη προληπτική εξέταση καθώς είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι ο καρκίνος του δέρματος, συμπεριλαμβανομένου και του μελανώματος, εφόσον διαγνωστεί εγκαίρως και σωστά μπορεί να είναι στην συντριπτική του πλειοψηφία ιάσιμος.

-Στο ιατρείο σας γίνεται χειρουργική αφαίρεση των σπίλων με ασφάλεια;
Στο ιατρείο μου υπάρχει η δυνατότητα ασφαλούς αφαίρεσης των «ύποπτων» σπίλων με χειρουργική μέθοδο. Μόνο με αυτόν τον τρόπο πραγματοποιείται η πλήρης εκτομή και μπορεί να διενεργηθεί ιστοπαθολογική εξέταση. Πρόκειται για μία σχετικά σύντομη και ανώδυνη επέμβαση που θα πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία.
Η αφαίρεση άλλων καλοηθών δερματικών βλαβών όπως θηλώματα, μυρμηγκιές, ξανθέλασματα και κονδυλώματα πραγματοποιείται με λέιζερ τελευταίας τεχνολογίας.

-Καρκίνος του δέρματος, η τακτική αυτοεξέταση της επιδερμίδας είναι αρκετή ώστε να εντοπιστεί;
Η αυτοεξέταση του δέρματος είναι μέθοδος πρόληψης κατά του δερματικού καρκίνου και κυρίως κατά του μελανώματος, που είναι η πιο επικίνδυνη μορφή του. Συγκεκριμένα, μία φορά τον μήνα θα πρέπει να πραγματοποιείται η αυτοεξέταση στο δέρμα, σε όλη την επιφάνεια, από το τριχωτό της κεφαλής μέχρι τις άκρες των δαχτύλων των ποδιών, ώστε να παρακολουθούνται τυχόν νέοι σπίλοι στο σώμα ή αλλαγές σε υπάρχοντες. Ωστόσο η αυτοεξέταση δεν αντικαθιστά την επίσκεψη στο δερματολόγο και γίνεται συμπληρωματικά με τη χαρτογράφηση σπίλων που είναι η βασική και ακριβής μέθοδος πρόληψης κατά του δερματικού καρκίνου.

-Η ακμή είναι ένα σύνηθες δερματολογικό πρόβλημα σε όλες τις ηλικίες, πως αντιμετωπίζεται;
Ο βασικός στόχος της θεραπείας της ακμής είναι η μείωση στο ελάχιστο όλων των αρνητικών ψυχολογικών επιπτώσεων και η αποφυγή δημιουργίας ουλών ακμής.
Σε κάθε περίπτωση, η αγωγή προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες ανάγκες του ασθενούς και μπορεί να γίνει με τοπικές φαρμακευτικές ουσίες ή και συστηματικά. Επιπλέον μέθοδοι που εφαρμόζονται είναι ο βαθύς ιατρικός καθαρισμός και η υδροδερμοαπόξεση καθώς επίσης η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP, η ετερόλογη μεσοθεραπεία, καθώς και η θεραπεία ανάπλασης του δέρματος με fractional laser CO2 για την αντιμετώπιση των ουλών. Πολλές φορές συνδυάζεται η χρήση ND-Yag laser για να φύγουν τελείως οι ευρυαγγείες και η διάχυτη ερυθρότητα που μπορεί να υπάρχει.

-Από ποια ηλικία ξεκινάει η σωστή πρόληψη για τις ρυτίδες;

Ήδη από την ηλικία των 20 ετών, το σώμα αρχίζει να παράγει κάθε χρόνο 1% λιγότερο κολλαγόνο. Καθώς οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης αποδυναμώνονται, οι πρώτες λεπτές ρυτίδες κάνουν την εμφάνισή τους. Μαζί με αυτά μειώνεται το υαλουρονικό οξύ καθώς επίσης και το φυσικό λίπος, δημιουργώντας έτσι χαλάρωση και ρυτίδες.
Ο καλύτερος τρόπος αντιγήρανσης είναι φυσικά η πρόληψη.
Ο ήλιος, το κάπνισμα, το αλκοόλ, το άγχος, η ρύπανση, είναι παράγοντες που επιταχύνουν τη φυσιολογική διαδικασία γήρανσης και η αποφυγή τους ή η προστασία από αυτούς μπορεί να αναστείλει την αρνητική τους επίδραση.
Συνεπώς η πρόληψη της γήρανσης στο δέρμα απαιτεί αντηλιακή και αντιοξειδωτική προστασία.

-Πώς εξαφανίζονται τα σημάδια της γήρανσης χωρίς νυστέρι;

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιθυμούν την ανανέωση του προσώπου τους, αλλά φοβούνται τόσο το νυστέρι όσο και τις ενδεχόμενες μετεγχειριτικές παρενέργειες. Ωστόσο, οι σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα της Αισθητικής Ιατρικής, μας δίνουν τη δυνατότητα να αποφύγουμε το χειρουργείο και να διαλέξουμε μία απο τις πολλαπλές μη παρεμβατικές αισθητικές εφαρμογές.
Με το Botox, τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος, την ετερόλογη και αυτόλογη μεσοθεραπεία(mikroneedling και PRP), το CO2 fractional laser, την υδροδερμοαπόξεση και τις ραδιοσυχνότητες, προσφέρουμε πλέον λύσεις επιδερμικής ανανέωσης, αποφεύγοντας το νυστέρι.

-Γιατί δεν πρέπει να αμελούμε την φροντίδα του προσώπου μας;
Η υγιής και όμορφη εμφάνιση του δέρματος του προσώπου μας αντικατοπτρίζει αυτό που θέλουμε να εκπέμπουμε. Γι αυτό ειναι απαραίτητη η φροντίδα του σε χέρια έμπειρα και επιστημονικά καταρτισμένα. Ο ειδικός δερματόλογος θα συμβουλεύσει και θα βοηθήσει για να κρατήσουμε το πρόσωπο μας υγιές και φρέσκο.

-Πόσο σημαντική είναι η επίσκεψη σε ειδικά δερματολογικά ιατρεία;

Ένας άρτια εξειδικευμένος δερματολόγος μπορεί να δώσει λύση σε καθε δερματοπάθεια, να προλάβει ή να αντιμετωπίσει τον καρκίνο του δέρματος, καθώς και να αναλάβει κάθε πρόβλημα που μπορεί να έχει το πολύτιμο δέρμα του παιδιού σας. Φυσικά μεγάλο μέρος των υπηρεσιών του ειδικού δερματολόγου καταλαμβάνει σήμερα και ο τομέας της Δερματοχειρουργικής και της αισθητικής ιατρικής(αποτρίχωση, θεραπείες προσώπου και σώματος).

Δερματολόγος- Αφροδισιολόγος Δρ. Μαλαματή Αδάμου-Γιαννούση

ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΥΡΩΝΟΣ 9 – ΤΡΙΚΑΛΑ

Back to top button
Close
Close