Cooking ideas

Η γαστρονομική νέο-χασαποταβέρνα που έκανε τους κρεατολάγνες hubbies μας να παραμιλούν…

Κυριαρχούσε στις κουβέντες μας (τους) εβδομάδες τώρα. Ήταν και ο Πάνος που σιγόνταρε λέγοντας τους κάθε τρεις και λίγο για το εστιατόριο της Φάρμας Μπράλου, για τον νέο γαστρονομικό προορισμό-πολυχώρο-υπερπαραγωγή που ακούει στο όνομα Yoleni’s, και για τις art of state σούβλες, και για τους ξυλόφουρνους και για τα ψυγεία- θησαυροφυλάκια, που μέσα τους ξεκουράζονται τα πιο σπάνια και ακριβά steaks, και είναι να μην ξεσηκώνονται οι δικοί μας; Εμείς πάλι, σε εντελώςδιαφορετικό σύννεφο: Πρόκειται για το πρώτο αθηναϊκό FNL event της σεζόν,  θα κατεβούμε με τις φίλες μας στο Κολωνάκι right after office, θα πέσουμε κάτω από τα γέλια για άλλη μία φορά η μία με τα παθήματα της άλλης, και για “desert”, το Σαλωμάκι θα μας λέει για τον διαιτολόγο-ανακάλυψη, τον περίφημο Στάθη, κάπου εκεί ανάμεσα στο μπριοσένιο «burger» με αρνίσιανεφράκια, και  τη ζεστή μπομπότα με αγελαδινό βούτυρο της φάρμας…

Ναι, η αλήθεια είναι αυτή. Ο καθένας περιμένει πως και πως τα FNL events, όχι απαραιτήτως για τους ίδιους λόγους, και ποτέ δεν έχουν προδώσει τις προσδοκίες μας οι οικοδεσπότες μας. Ο Πάνος Δεληγιάννης, το FNL και φυσικά, η ψυχή των events, η Ευούλα (το επίθετο της πλέον περιττό).

 

Nourloglou sandwich!

Εμείς, η κοριτσοπαρέα μας, που τυγχάνει να μένουμε όλες βόρεια, ψωνίζουμε από την Φάρμα Μπράλουτουλάχιστον δύο τρεις φορές την εβδομάδα. Πειραματιζόμαστε με τα ελευθέρας βοσκής πουλερικά που μεγαλώνουν στην φάρμα, με τις πάπιες και τις πέρδικες και ανταλλάσσουμε συνταγές, όσο τα αγόρια μας ακονίζουν τα μαχαίρια τους και εμβαθύνουν όλο και πιο πολύ στα μοναδικά Black Angus. Δεν είναι λίγες οι φορές που τους έχουμε πιάσει επ’ αυτοφώρω να μιλάνε μεταξύ τους στο τηλέφωνο (Νικόλας-Χρίστος) μιλώντας με όρους ανατομίας για “καρδιά, γλώσσα, διάφραγμα, ουρά, μάγουλα” ή για χρόνια ωρίμανσης. Έτσι, όταν μας ανακοίνωσε ο Πάνος πως το πρώτο FNL eventτης χρονιάς θα αποτελούσε το preview του εστιατορίου της Φάρμας, το talk of the town Yoleni’s, του οποίου την κουζίνα επιμελείται ο αγαπημένος όλων μας (φανατικά) Μιχάλης Νουρλόγλου, ήταν κάτι παραπάνω από δεδομένο πως θα δίναμε όλοι το δυναμικό παρόν, έστω κι αν ήταν Δευτέρα και έπρεπε να κατεβούμε στο Κολωνάκι. Το ότι οΝικόλας στο τέλος της βραδιάς μου δήλωσε πως το Yoleni’s είναι από μόνο του λόγος ώστε να μετακομίσουμε στην συγκεκριμένη γειτονιά, this is something…

p1avbd4ol5ol41pp11jrnrihis37_1400x800

Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, Εύη Φέτση, Κρις Γραμματίδης, Πάνος Δεληγιάννης

Λευτέρης Τρίγκας, Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, Εύη Φέτση, Κρις Γραμματίδης, Πάνος Δεληγιάννης

Ο χώρος από μόνος του είναι ξεχωριστός, σε industrial ύφος, και δεν αντιγράφει κανένα άλλο εστιατόριο της γειτονιάς ή της πόλης. Λίγα ψηλάκαι άνετα τραπέζια, τραπεζαρίες που αφήνουν το άπλετο φως του ήλιου -το μεσημέρι- ή της πόλης -το βράδυ- να μπει να φωλιάσει στους δερμάτινουςκαναπέδες και στα φιλόξενα stools. Το εστιατόριο βρίσκεται στον 1ο όροφο του γαστρονομικού ναού, όπου ο Δάμης Πειθής έχει στήσει ένα πρότυποκρεοπωλείο με όλα τα καλούδια της φάρμας του και πολλές καλοσιτεμένες μπριζόλες από διάφορες ράτσες. Η πρωτοτυπία όμως δεν είναι το κρεοπωλείο, είναι ότι αυτό συνδυάζεται με εστιατόριο!

p1avbd4ol51ksnaendks109gu5a5_1400x800

p1avbd4ol5180q179b1if91391fipb_1400x800

Ο Μιχάλης Νουρλόγλου και η ομάδα του δημιουργούν...

Ο Μιχάλης Νουρλόγλου και η ομάδα του δημιουργούν…

Μας ξεναγεί ο Πάνος “Ιδιαιτερότητα αυτού του μοναδικού εστιατορίου που θα λειτουργεί όλη μέρα και θα δέχεται τελευταία παραγγελία στις 9μμ είναι ότι όλα τα κύρια πιάτα θα σερβίρονται στις τιμές λιανικής (ναι, μια γενναία μερίδα κοτόπουλο θα κοστίζει γύρω στα €3 και ένα μεγάλο, καλοσιτεμένο rib-eye γύρω στα €12!). Από εκεί και πέρα εσείς θα παραγγέλνετε πρώτα πιάτα και side dishes σε επίσης προσιτές τιμές”. Τον λόγο τώρα παίρνει ο  Μιχάλης Νουρλόγλου, ο οποίος ξεκινάει το menu του άκρως εντυπωσιακά, με το αβγό στους 65 βαθμούς, με μους πατάτας, γραβιέρα και μπέικον μαύρου χοίρου, θαυμάσιο βοδινό ταρτάρ με μεσογειακά αρώματα, μια φίνα μους από συκώτι με αλάτι και μέλι, καρπάτσιο από βοδινή γλώσσα με horseradish και μουστάρδα Dijon, και μια εκπληκτική ζεστή μπομπότα με αγελαδινό βούτυρο της φάρμας… σκέτη αμαρτία!

p1avbd4ol5dkt14p11cl2viohap6_1400x800

p1avbd4ol6tvn1pd8165l1rog1c7ed_1400x800

p1avbd4ol6u0bg4e1iee6u21ihbf_900

p1avbd4ol51isa18b71bvc1mia1li88_1400x800

p1avbd4ol68m073qm8tgr519f8e_1400x800

p1avbda8gpvrf1llg1bju135fe1f_900

p1avbd4ol58g91as0j0leur1fvt9_1400x800

p1avbd4ol613nt19r5o8bf9en2ej_900

Ο Νουρλόγλου συνεχίζει απτόητος να μας φέρνει ο ίδιος πιάτα στο τραπέζι μας, να ρωτά με οικειότητααλλά και με ευγένεια την γνώμη μας, να προσέχει κάθε σύσπαση του προσώπου μας. Χαμογελάει. Αφήνει μια κρεατόπιτα της στιγμής με λεπτή ζύμη και βαθιά γεύση, αλλά και ένα μπριοσένιο «burger»με αρνίσια νεφράκια που συνοδεύτηκαν με το Chateau Julia Merlot. Τώρα, πίνουμε Cava Amethystos του 2010, ένα πληθωρικό και σύνθετο Cabernet Franc που υπογράφει –όπως και τα υπόλοιπα κρασιά του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη- ο διάσημος οινολόγος Michel Rolland.

p1avbda8gq14a115irddq1o3drjs1p_1400x800

Μαζί του μια τριάδα κύριων πιάτων. Ένα steak hashe, ένα «μπιφτέκι» ας πούμε από νεροβούβαλοΜπράλου που αν ήταν λίγο πιο χοντροκομμένο θα απολαμβάναμε ακόμη περισσότερο την βαθιά, κρεάτινη νοστιμιά του. Ένα τρυφερό κοντοσούβλιαπό μοσχαρίσια μάγουλα με σόγια και εσπρέσο ήταν όλο χυμούς και αρώματα, αν και την παράσταση και τη βραδιά έκλεψε με άνεση το εκπληκτικό rib-eyeαπό αγελάδα Black Angus 60 ημερών ξηρής ωρίμανσης …Ένα steak μεγάλου βάθους και πολυπλοκότητας που ακόμη και η θαυμάσια bearnaise του Νουρλόγλου ήταν ιεροσυλία δίπλα του. (Ναι, καλά το καταλάβατε, όλη αυτή η περιγραφή της τελευταίας παραγράφου ήταν του Δεληγιάννη!)

p1avbda8gp3sg1v30poe1db616bg1g_1400x800

p1avbda8gp9t1jcb1n0o1pho14na1l_1400x800

p1avbda8gpbcmc0q4ovpc1jhv1k_1400x800

p1avbda8gpcs91g7t16s8acd1kq31j_1400x800

p1avbda8gq95ursm12vp8pr1qke1o_1400x800

p1avbda8gpdai9vs8f5119l1edv1i_1400x800

p1avbda8gqarp1e5ct4s15841lj81q_900

p1avbda8gqccs1vng1fkhe8ll4q1m_1400x800

Κλείνουμε με ένα υπέροχο εκμέκ με γάλα της φάρμας και πολλά γέλια και εντυπώσεις από το νέο εστιατόριο που θα κουβεντιαστεί πιο πολύ από οποιοδήποτε άλλο.

p1avbda8gqgoej8k15641rl6dub1s_1400x800

Ναι, εδώ είναι η στιγμή που ο Νικόλας πετάει την ιδέα του να μετακομίσουμε…

Εύη Φέτση, Κρις Γραμματίδης, Φαίη Μπέη, Σαλώμη Φλουτάκου

Εύη Φέτση, Κρις Γραμματίδης, Φαίη Μπέη, Σαλώμη Φλουτάκου

Η "παρέα". Μαζί μας, ο Δάμης Πειθής

Η “παρέα”. Μαζί μας, ο Δάμης Πειθής

Φωτογραφίες: Panos Smirniotis

Back to top button
Close
Close