Lifestyle news

Η έκθεση «Bob Marley: One Love Experience» ξεκινά στις ΗΠΑ

Μία από τις πιο ολοκληρωμένες εκθέσεις για τον γίγαντα της reggae Bob Marley πρόκειται να ξεκινήσει το επόμενο έτος.

Η έκθεση πολλών δωματίων “Bob Marley: One Love Experience” θα ανοίξει στο Λος Άντζελες στις 27 Ιανουαρίου στο Ovation Hollywood, μετά από εκδρομές στο Λονδίνο και το Τορόντο. Η εμπειρία των 15.000 τετραγωνικών ποδιών (1.393 τετραγωνικών μέτρων) περιλαμβάνει μέχρι τώρα αφανή φωτογραφίες, βίντεο συναυλιών, λυρικά φύλλα, σπάνια αναμνηστικά όπως κιθάρες, φανέλα ποδοσφαίρου, αθλητικά παπούτσια και τέχνη που αναδεικνύουν την επιρροή του Marley. Υπάρχει επίσης ένα τζουκ μποξ με το σήμα Marley και μερικά ποδοσφαιρικά τραπέζια. Μια περιοχή γιορτάζει την κληρονομιά και τη φιλανθρωπία της οικογένειας Marley.

Στο εσωτερικό, ένα One Love Forest 2.000 τετραγωνικών ποδιών υπόσχεται να ταξιδέψει τους επισκέπτες στην Τζαμάικα σε ένα πολυαισθητηριακό περιβάλλον. Οι θαυμαστές καλωσορίζονται με ακουστικά στο στούντιο Soul Shakedown για να πάνε στην επιμελημένη λίστα αναπαραγωγής στη σιωπηλή ντίσκο. Τα εισιτήρια διατίθενται αποκλειστικά μέσω Fever στις 7 Δεκεμβρίου.

Γεννημένος στην αγροτική Τζαμάικα το 1945, ο Μάρλεϊ αναδείχθηκε από την αμμώδη παραγκούπολη του Κίνγκστον του Trench Town σε παγκόσμιο αστέρι τη δεκαετία του 1970 με επιτυχίες όπως τα “No Woman, No Cry”, “Get Up, Stand Up” και “I Shot the Sheriff”. Οι στίχοι του που προωθούν την κοινωνική δικαιοσύνη και την αφρικανική ενότητα τον έκαναν σύμβολο στην Τζαμάικα και σε άλλες χώρες. Πέθανε από καρκίνο το 1981 σε ηλικία 36 ετών.

«Αφού βρίσκομαι στο Λονδίνο και το Τορόντο, θα είναι εκπληκτικό να φέρω την εμπειρία εδώ στις ΗΠΑ για πρώτη φορά και μόλις λίγα βήματα από το αστέρι του μπαμπά στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ», δήλωσε η Cedella Marley, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Bob Marley. Η έκθεση παράγεται από την Marley Family and Terrapin Station Entertainment.

Οι καθηλωτικές εμπειρίες είναι όλη η οργή αυτές τις μέρες, με ταξιδιωτικά εκθέματα του King Tut, του Vincent Van Gogh, του Gustav Klimt, της Frida Kahlo και του Claude Monet, για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

Back to top button
Close
Close