MUST ReadUncategorizedΤρίκαλα

Ζευγάρι επαγγελατιών σήκωσε στα “ύψη” την γαστρονομία στον Ασπροπόταμο

Απ’ άκρη σε άκρη στην Ελλάδα οι παραδοσιακές ταβέρνες ιδίως στα χωριά αποτελούν έναν ενδιαφέρον προορισμό ,ανάπαυλας και γεύσεων για ντόπιους επισκέπτες και τουρίστες. Οι ταβέρνες στην ύπαιθρο και συγκεκριμένα στον Ασπρόποταμο , αποτελούν αγαπημένους προορισμούς για φαγητό όλο τον χρόνο. Ειδικά τον χειμώνα, όμως, με τα τζάκια και τις ξυλόσομπες να ανάβουν, οι εσωτερικοί χώροι τους αποκτούν ένα ξεχωριστό χαρακτήρα όπως το καλοκαίρι λόγω της προσέλευσης των παραθεριστών …

Για όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά εμείς σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα το Κοινοτικό κατάστημα και Ξενώνα στο Κατάφυτο στην Καρδιά της Πίνδου.Στο ορεινό χωριό με το βλάχικο στοιχείο τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων που ξεχωρίζει πέρα από την ευγένεια και την καλοσυνάτη απλότητα για την καταπληκτική στην κυριολεξία κουζίνα.

Επαγγελματίες και με το παραπάνω ο Θανάσης Λούγγος γέννημα θρέμμα του χωριού και η σύζυγός του Άννα Άνδρικοπούλου καταγόμενη από την Πάτρα αφού ολοκλήρωσαν έναν μεγάλο εργασιακό κύκλο σε γνωστά καταστήματα εστίασης και ξενοδοχεία αποφάσισαν να συνεχίσουν οικογενειακά στον δικό τους χώρο δημιουργώντας μια επιχείριση από την αρχή και δίνοντας το δικό τους χρώμα, στην φιλοσοφία αλλά και στην γαστρονομική παρουσία του μαγαζιού. Με περίσσιο μεράκι αψηφώντας τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και την μοναξιά του χειμώνα που πέφτει στο χωριό, κατάφεραν να δημιουργήσουν μια ζεστή και φιλόξενη ταβέρνα την οποία μεταμόρφωσαν σε υπέροχη χειμωνιάτικη γωνιά για όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις .. αλλά και για όλους τους μήνες του χρόνου ….

Επιλέγοντας την όμορφη  φυσική τοποθεσία σε ένα ορεινό  χωριουδάκι σχεδόν 93χλμ απο την πόλη των Τρικάλων  και αντλώντας από τον παραδοσιακό αέρα του χωριού, η ταβέρνα αυτή   προσφέρει  απολαυστικά, παραδοσιακά μεζεδάκια, αλλά και πιο μοντέρνα πιάτα, παρακινώντας σε,  να επισκεφτείς την πανέμορφη ύπαιθρο της περιοχής του Ασπροποτάμου και το ανάγλυφο του ορεινού συμπλέγματος …Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο λόγος είναι ότι τέτοια παϊδάκια, προβατίνα, ψητά και δεκάδες καλούδια, δύσκολα θα βρεις αλλού τις οποίας την δίνουν και βραβείο ικανοποίησης .Μια άτυπη διάκριση που πήρε τίμια και με το σπαθί της, αφού οι ιδιοκτήτες της φροντίζουν και την παραμικρή λεπτομέρεια για να μείνει ευχαριστημένος ο επισκέπτης.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο συνδυασμός των εκλεκτών κρεάτων, της οικογενειακής ατμόσφαιρας αλλά και των προσιτών τιμών απογειώνει την γευστική σας εμπειρία σε άλλο επίπεδο! Αξίζει πραγματικά η επίσκεψη αφού  είναι η ιδανική λύση για οικογένειες, για ζευγάρια ή και παρέες που θέλουν να φάνε ποιοτικά εδέσματα και να απολαύσουν την ομορφιά ενός οικήματος  που οι ντόπιοι λένε ότι κρύβει μεγάλη ιστορία από πίσω της.Οι εκατοντάδες ευχαριστημένοι επισκέπτες του  κατέταξαν στη κορυφή την επιχείρηση, γεμίζοντας περηφάνια και δύναμη την ιδιοκτησία της οποίας η δραστηριότητα δεν σταματά εδώ καθώς ο Θανάσης ασχολείται με τα κοινά του πολιτιστικού συλλόγου Καταφύτου βοηθώντας να μείνει ζωντανή η πολιτιστική κληρονομιά μέσα από τις δράσεις του συλλόγου …..Εξξάλου το χωριό πέρα απο την ταβέρνα διαθέτει καταπληκτικό ξενώνα, ενω στα σημεία ενδιαφέροντος συγκαταλέγεται και ο ονομαστός Ι.Ν. Αγίου Νικολάου ένα σημαντικό μνημείο του 1763 η τρίκλιτη βασιλική του Αγίου Νικολάου αποτελεί τυπικό δείγμα της λαϊκής αρχιτεκτονικής της περιοχής. Εξίσου ενδιαφέρουσες από αυτή την άποψη είναι και οι πέτρινες κατοικίες του χωριού, με αντιπροσωπευτικότερη αυτή της οικογένειας Πετσόπουλου που χρονολογείται στις αρχές του 19ου αι.

CZ editorial idees team

Back to top button
Close
Close