Τρίκαλα

Επιτυχημένη και ενδιαφέρουσα η περιβαντολλογική δράση για τα αυτοκίνητα στα Τρίκαλα

Για ακόμη μια φορά  ο σύνδεσμος  Ιδιόκτητων συνεργείων Επισκευών Αυτοκινήτων Μηχανημάτων Ηλεκτροτεχνιτων Νομού Τρικάλων ,, οργάνωσαν και υλοποίησαν μία σειρά εκδηλώσεων με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την οδική ασφάλεια παράλληλα, μέσα από ένα καλά συντηρημένο αυτοκίνητο.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης των Τρικάλων οι ιθύνοντες του συνδέσμου με ένα  επιτελείο καταρτισμένων συνεργατών βρέθηκαν από νωρίς το πρωί της Κυριακής στον προκαθορισμένο χώρο και παρουσίασαν την δράσης τους σε όσους σταμάτησαν να ενημερωθούν και να πραγματοποιήσουν το έλεγχο στο αυτοκίνητό τους .Την εκδήλωση υποστήριξαν η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων ο Δήμος Τρικκαίων ,το Επιμελητήριο του νομού καθώς και άλλοι φορείςΔεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Εντυπωσιακά και ιδιαίτερα ανησυχητικά αρχικά φαίνεται να είναι τα αποτελέσματα του ελέγχου των περίπου 150 και πλέον αυτοκινήτων που ελέγχτηκαν και αφορούν:

  • Ως προς τον έλεγχο των καυσαερίων και την ρύπανση, ελάχιστος αριθμός οχημάτων είχε πρόβλημα εκπομπών ρύπων.
  • Ως προς τον έλεγχο της πίεσης, της φθοράς των ελαστικών και της ηλικίας των ελαστικών το σύνολο σχεδόν των ελεγχθέντων αυτοκινήτων είχαν προβλήματα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οδική ασφάλεια των αυτοκινήτων.
  • Ως προς τον έλεγχο του συστήματος διεύθυνσης σε μερικά αυτοκίνητα βρέθηκαν σημαντικά προβλήματα φθοράς του συστήματος διεύθυνσης.
  • Ως προς τον έλεγχο των φώτων και εκεί σχετικός αριθμός οχημάτων είχε πρόβλημα κακής ρύθμισης των φώτων, χαμηλής έντασης ή κάποια λυχνία καμένη.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η καταγραφή των οχημάτων και των προβλημάτων έγινε από την γραμματεία του τεχνικού ελέγχου, η οποία κατέγραψε τα αποτελέσματα, τα οποία στην συνέχεια αφού αναλυθούν και αξιολογηθούν θα δοθούν σαν χρήσιμα συμπεράσματα αυτής της διαδικασίας στην δημοσιότητα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Οικοδεσπότης και οργανωτής ήταν ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευών Αυτοκινήτων, Μηχανημάτων Ηλεκτροτεχνιτών Ν. Τρικάλων με τον Πρόεδρό του κ. Καρακώστα Στέφανο και το ΔΣ.

Η επιτυχία της εκδήλωσης ήταν μεγάλη και σημαντική, αφού:Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

  • έδωσε το στίγμα της κοινωνικής ευαισθησίας των επισκευαστών τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στην οδική ασφάλεια,
  • επισφράγισε την συμμετοχή του κλάδου στην βοήθεια των συμπολιτών τους στην οικονομική κρίση, δίνοντας τους την ευκαιρία να ελέγξουν δωρεάν το αυτοκίνητό τους,
  • ανέδειξε προβλήματα της οικονομικής κρίσης που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια όπως η μη αντικατάσταση των φθαρμένων ελαστικών στο σύνολο των ελεγχθέντων οχημάτων,
  • ανέδειξε την σημαντικότητα της θέση του «συνεργείου» και του «επισκευαστή» μέσα στην τοπική κοινωνία και την προσφορά τους σε αυτή,
  • θα αποτελέσει την αφετηρία και παράδειγμα προς μίμηση ανάλογων εκδηλώσεων από τον κλάδο πανελλαδικά.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Back to top button
Close
Close