FaceLookLifestyle newsΤρίκαλα

Επιβλητική η Τρικαλινή ηθοποιός Μαίρη Μηνά ως Πρωθιέρεια στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Στον ναό της Ήρας πραγματοποιήθηκε  το πρωί της Τρίτης 16 Απριλίου το τελετουργικό της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην αρχαία Ολυμπία. Εντυπωσιακή είναι ως Πρωθιέρεια η ηθοποιός Μαίρη Μηνά, ενώ ο χρυσός ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος είναι ο πρώτος λαμπαδηδρόμος.

Σε ανάρτηση που έκανε η ΕΟΕ για την Μαίρη Μηνά στο Instagram αναφέρει «H βραβευμένη ηθοποιός Μαίρη Μηνά που έχει θητεύσει ως Ιέρεια στις Τελετές της Ολυμπιακής Φλόγας και ήταν μαθήτρια της Χορογράφου Αρτέμιδος Ιγνατίου, θα είναι η νέα Πρωθιέρεια στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για το Παρίσι 2024».

Η Μαίρη Μηνά είναι ηθοποιός. Γεννήθηκε στα Τρίκαλα.Μαίρη Μηνά: Ποια είναι η κούκλα ηθοποιός που έφυγε ξαφνικά από την παράσταση του Μπισμπίκη

Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών το 2016 και από το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (πρώην ΤΕΙ Κρήτης).

Έχει εργαστεί στη Σουηδία σε θέατρο ατόμων με ειδικές ανάγκες (Umea Theatre Gruppen) καθώς και στη Βιέννη στο ψυχοθεραπευτικό κέντρο κατά του εθισμού Verein B.AS.I.S.

Τη χορογραφία «Θρόισμα της Ιεράς σιωπής» έχει εμπνευστεί και σκηνοθετήσει η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση Δημήτρη Παπαδημητρίου και την εκτελέσουν 35 ιέρειες και 15 κούροι.

Ποια είναι η ταλαντούχα Μαίρη Μηνά

Την Μαίρη Μηνά, την γνωρίσαμε μέσα από τον ρόλο της στην καθημερινή σειρά Αγγελική.

seira_aggeliki

H ηθοποιός έχει αποφοιτήσει από την Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών το 2016. Ακόμα έχει κάνει σπουδές Κοινωνικής Λειτουργού, θέατρο για άτομα με ειδικές ανάγκες, και έχει μεταπτυχιακό στην δραματοθεραπεία.

Σε παλιότερη συνέντευξή της στο monopoli.gr, η Μαίρη Μηνά είχε δηλώσει σχετικά με την υποκριτική: “Το θέατρο προέκυψε ως μια επιπλέον εκπαίδευση, μιας και ήθελα να ασχοληθώ με την δραματοθεραπεία. Τελικά με κέρδισε. Με κέρδισε αυτή η δυνατότητα για άμεση εμπλοκή που σου προσφέρει το θέατρο”.

mairi-mina

Δείγμα της δουλειάς της στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Με λένε Έμμα (2018), Ορέστεια- Χοηφόροι (2019), Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι (2020), ΤΣΕΧ-OFF (2016), Άφιξις (2017), Οιδίπους Τύραννος (2017). Στην τηλεόραση συμμετείχε στη σειρά The Series Noir (2019).

Το περασμένο καλοκαίρι έπαιξε στην Επίδαυρο, στην παράσταση”Ορέστης του Ευριπίδη”.

μαιρη Μηνά

Η συμμετοχή στην παράσταση Άνθρωποι και Ποντίκια

Φέτος η Μηνά συμμετείχε στην παράσταση Άνθρωποι και Ποντίκια του Βασίλη Μπισμπίκη για δεύτερη χρονιά.

Το θέμα της παράστασης είναι η αγωνιώδης και συγκινητική προσπάθεια των ανθρώπων του μόχθου για επιβίωση μέσα στις πιο δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, ο ρατσισμός, το απατηλό όνειρο για μια μικρή ιδιοκτησία, η δύναμη της φιλίας, η σημασία της ελπίδας, τα ιδανικά της αφοσίωσης, της πίστης, της αυτοδιάθεσης και της αλληλεγγύης.

μαιρη Μηνά

Μια μάντρα ανακύκλωσης, στην περιοχή του Βοτανικού δίπλα από τα hot spot των μεταναστών και προσφύγων, γίνεται ο χώρος μέσα στον οποίο οι ήρωες δουλεύουν σκληρά, συγκρούονται, παλεύουν, απογοητεύονται αλλά ταυτόχρονα ονειρεύονται και ελπίζουν.

μπισμπικης
μαιρη Μηνά
μαιρη Μηνά

Τα Quotes που την αντιπροσωπεύουν

“Το να αναγνωρίζεται κανείς μέσα απ’ την δουλειά του είναι φυσικά μια επιβράβευση αλλά όχι αυτοσκοπός”

“Θα ήθελα να μπορώ να δουλεύω με ανθρώπους που εκτιμώ και θαυμάζω”

μαιρη Μηνά

“Είναι μέρες που ξυπνάω και αυτό που αντικρίζω στον καθρέφτη είναι ένα κακόγουστο αστείο!”

“Η αυτοπεποίθηση είναι χρήσιμη, όταν είναι αποτέλεσμα της αυτοεκτίμησης”

mairi-mina - aggeliki
mairi-mina
mairi-mina
mairi-mina

mairi-mina
mairi-mina
mairi-mina
μαιρη Μηνά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to top button
Close
Close