Επιχειρείν

Εξαιρετικό Καρύδι “πεταλούδα” από την Τρικαλινή γη στην αγορά της πόλης

Τα καρύδια αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή είδη ξηρών καρπών στη χώρα μας.Είναι μια κατά βάση πρωτεϊνική τροφή. Περιέχει ω3 λιπαρά οξέα, ορισμένες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, φυτικές ίνες, καθώς και μέτρια ποσότητα ασβεστίου, μαγνησίου, σιδήρου και ψευδαργύρου.ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑΣ (FRANQUETTE)

Πλέον ο εξαιρετικός αυτός καρπός καλλιεργείται και συσκευάζεται στα Τρίκαλα και μάλιστα στην Ζηλευτή Τρικάλων .Από την φετινή σαιζόν πωλείται και στην αγορά της πόλης αλλά και γενικότερα αφού το προϊόν σύμφωνα με τον παραγωγό Βαγγέλη Ρίζο κατάφερε να παραχθεί σε ποσότητα και να συσκευαστεί σε μια διάφανη συσκευασία η οποία προσελκύει την γευστική δεινότητα του πελάτη.

Με την brada ΕΥΚΑΡΥΟΝ τα προϊόντα καρυδιού του Τρικαλινού παραγωγού αναμένονται σε σύντομο χρονικό διάστημα να μπουν και στα ράφια των καταστημάτων  delicatessen αφού η γεύση  τους και η ποιότητα είναι μοναδική. Ακόμη και εμφανισιακά ο καρπός σε προκαλεί να το γευτείς. Η συγκομιδή ξεκίνησε φέτος από τα τέλη Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε στα μέσα Οκτωβρίου.

cz

 

Back to top button
Close
Close