Πολιτισμός

Εξαιρετική η συναυλία με τη σύμπραξη τριών Φιλαρμονικών και της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων.

Η επετειακή εκδήλωση είχε ως τίτλο τη φράση «Alors, c’est la guerre!» (Λοιπόν, έχουμε πόλεμο!), που ήταν η απάντηση του Ιωάννη Μεταξά στον Ιταλό Πρέσβη Εμανουέλε Γκράτσι, όταν ο τελευταίος του ζήτησε να εισέλθουν τα ιταλικά στρατεύματα στην ελληνική επικράτεια.
Μέλη της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων, της Φιλαρμονικής Δήμου Τυρνάβου και της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φίλων Φιλαρμονικής Φαρσάλων συγκροτήθηκαν σε ένα μουσικό σύνολο, με τους μαέστρους κα Μαίρη Μητσοπούλου, κ. Θέμη Σαμαντζή και την κα Μαρία Παναγοπούλου, αντίστοιχα, να εναλλάσσονται στη διεύθυνση των κομματιών, ενώ η κα Ελένη Ζιάκα είχε την επιμέλεια της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων.
Αποδόθηκαν επετειακά έργα, καθώς και τραγούδια του πολέμου, που συνδυάστηκαν με κείμενα που επιμελήθηκε η κα Άννα Παλαιοδήμου, ενώ η Ιωάννα Τσιλιμίγκα σε σόλο φωνή, έδωσε διαφορετικό χρώμα στην εκδήλωση. Οι ηρωικοί στίχοι και οι ορμητικές μελωδίες ξεσήκωσαν πολλές φορές το κοινό, που με ενθουσιασμό χειροκροτούσε.
Η συναυλία αυτή αποτέλεσε το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων που ήταν αφιερωμένες στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και της 18ης Οκτωβρίου 1944 (ημερομηνία απελευθέρωσης των Τρικάλων από τη Γερμανική Κατοχή) και ήταν συνδιοργάνωση του Συλλόγου Φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων, της Π.Ε. Τρικάλων και του Δήμου Τρικκαίων.

Back to top button
Close
Close