MUST Read

Εξέχουσα διεθνής προσωπικότητα

Σημαντική στιγμή η τελετή αναγόρευσης του καθηγητή Επείγουσας Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Βέρνης Αριστομένη Κ. Εξαδάκτυλου σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η τελετή αναγόρευσης του διακεκριμένου επιστήμονα σε επίτιμο διδάκτορα των Τμημάτων Ιατρικής και Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε προχθές Τετάρτη 13 Οκτωβρίου στη Λάρισα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε προσφώνηση του τιμώμενου από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητή Ζήση Μαμούρη. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθηγητή Ιωάννη Στεφανίδη.

«Επαινο» προς τον καθηγητή Αριστομένη Κ. Εξαδάκτυλο απένειμε ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής Ιωάννης Πανταζόπουλος.

Ακολούθησε ανάγνωση των εισηγήσεων, των ψηφισμάτων και των αναγορεύσεων καθώς και επίδοση των τίτλων από τον πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής καθηγητή Αθανάσιο Γιαννούκα και την πρόεδρο του Τμήματος Νοσηλευτικής αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιωάννα Παπαθανασίου.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ομιλία του κ. Εξαδάκτυλου με θέμα: «Life saving medical discoveries that happened purely by accident».

Ο Αριστομένης Εξαδάκτυλος γεννήθηκε στη Γερμανία το 1971, από Ελληνες γονείς. Μεγάλωσε δεμένος με τις ελληνικές του ρίζες. Σπούδασε στην Αγγλία και τη Γερμανία. Πήρε το πτυχίο ιατρικής το 1996. Συνέχισε την εκπαίδευσή του στη Χειρουργική, Αναισθησιολογία και Επειγοντολογία στη Βέρνη (Ελβετία), στο Cape Town (Ν. Αφρική), Johannesburg (Ν. Αφρική), Dublin (Ιρλανδία) και Boston (ΗΠΑ).

Το 2013, μόλις 42 ετών, έγινε ο νεότερος Ελληνας καθηγητής Επειγοντολογίας. Είναι διευθυντής του Τμήματος Επειγοντολογίας (Emergency Medicine) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βέρνης και ο μοναδικός Ελληνας καθηγητής και διευθυντής με δική του έδρα στην Επειγοντολογία σε όλη την Ευρώπη. Το σύνθημα του τμήματός του είναι «Δεν εργάζεσαι ποτέ μόνος», κάτι που αναδεικνύει τη μεγάλη σημασία που έχει η ομαδική εργασία για την ειδικότητά του.

 

Back to top button
Close
Close